Képeken a leghatásosabb háziszerek pattanások ellen
Az akné és pattanás ellen vess be kíméletes, de hatékony házi kenceficéket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pattanások, mitesszerek és a gyorsan zsírosodó bőr sokak életét keserítik meg. Valószínűleg most még nem vigasztal a tudat, hogy a zsíros bőr a ráncosodásra is kevésbé lesz hajlamos, viszont nem árt ezt is figyelembe venned, amikor felveszed a kesztyűt a bőrhibák ellen.

Soha ne az legyen a cél, hogy kiszárítsd a bőrödet, hiszen hosszú távon ezzel többet ártasz, mint amennyit használsz, a hangsúlyt a gyulladások megszüntetésére és a tisztaságra fektesd.

Ne vidd túlzásba a tisztítást!

A reggeli és az esti arctisztítás elengedhetetlen: semmiképpen sem szabad a nap során felgyülemlett szennyeződéssel az arcodon ágyba menni, hiszen így nem működnek megfelelően a bőr önmegújító folyamatai, amik alvás közben a legaktívabbak. Reggel pedig mindenképpen el kell távolítanod az éjszakai méregtelenítés során az arcodra került anyagokat.

Nem szabad azonban túlzásba vinned a tisztítást, mert a bőröd hevesebben reagálhat, és fokozott zsírosodással próbálhat védekezni a kiszáradás ellen.

Ha enyhébb bőrradírt használsz, azzal elég naponta egyszer átmosni az arcodat, ha erősebbet, akkor a heti egy alkalom is elegendő. Arctonikból olyat válassz, ami nem szárítja a bőrödet, így ezzel naponta akár többször is áttörölheted az arcodat, ha szükségét érzed.

Mindenképpen ügyelj a hidratálásra, akkor is, ha egyébként zsíros a bőröd: használj a bőrtípusodnak megfelelő krémet.

Amikor lehet, tűzd hátra a hajadat, hogy levegő érje az arcbőrödet, és mindig távolítsd el megfelelően a sminket: az alapozó maradéka eltömítheti a pórusokat és pattanásokat okozhat.

Ha nincs pénzed drága szerekre

Egy hidratálókrémet és egy arctonikot nem árt beszerezned, de ha nincs pénzed drága pattanás elleni kencékre, néhány otthoni praktikát is bevethetsz. Kattintsd végig képgalériánkat a leghatásosabb háziszerekért.

Ezt is szeretjük