Extra erős UV-sugárzás várható: a hatóságok is figyelmeztetést adtak ki
Aki teheti, csak nagyon keveset tartózkodjon a szabadban a délutáni órákban.

kánikula1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megérkezett az igazi nyár, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy egyre csak feljebb kúszik a hőmérők higanyszála, a hét vége felé pedig különösen meleg napokra lehet számítani.

A nagy meleg érkezésével azonban az UV-sugárzás is megnő, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat péntektől figyelmeztetést adott ki tizenegy megyére, szombaton pedig az egész országra. Ezekben a napokban a hőmérséklet 30-35 fok is lehet.

Ma is vigyázni kell a napon

Az Időkép információi szerint szerdán is érdemes kerülni a szabadban tartózkodást 11 és 17 óra között, hiszen a 30 fokos meleg mellett rendkívül magas UV-sugárzás várható, ami védelem nélkül akár már tizenöt perc alatt leégést okozhat. A szakértők szerint ebben az időszakban különösen fontos a fényvédők használata, valamint a könnyű, vitamindús ételek és a sok víz fogyasztása. Emellett javasolt még az UV-szűrővel ellátott napszemüvegek, valamint szalmakalapok vagy más nyári sapkák viselése, hiszen a fejünk van a legjobban kitéve a napsugaraknak.

kánikula2
Fotó: grafxart8888 / Getty Images Hungary

Az előrejelzések szerint csütörtökön is hasonlóan meleg napunk lesz, és továbbra sem árt védekezni az UV-sugárzás ellen, ahogy vasárnap is marad a kánikula. A változás jövő hét elején érkezik majd csapadékos idővel, ám a hőmérséklet várhatóan így is 30 fok körül marad.

Rájöttek a tudósok, mi véd legjobban az UV-sugárzástól - Meglepő dologra bukkantak

Újabb bizonyítékot találtak arra, miért olyan fontos a környezet védelme.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük