8 legendás utolsó mondat
Hírességek szavai a haláluk előtt
Tudd meg, mi hagyta el halála előtt néhány ismert bűnöző és híresség száját!

Dia

 	"Kodein... bourbon..." - Tallulah Bankhead 	Tallulah Bankhead legendás színésznő és liberalista volt, aki izgalmas, ám botrányoktól sem mentes életet élt - nem vetette meg sem az alkoholt, sem a kábítószert, sem pedig a férfiak és nők szerelmét. Egyszer állítólag azt mondta, hogy évente csak kétszer szokott hisztériás jelenetet rendezni - mind a kettő hat hónapig tart. 66 évesen halt meg, utolsó szavaival kodeint és bourbont kért.

"Kodein... bourbon..." - Tallulah Bankhead

Tallulah Bankhead legendás színésznő és liberalista volt, aki izgalmas, ám botrányoktól sem mentes életet élt - nem vetette meg sem az alkoholt, sem a kábítószert, sem pedig a férfiak és nők szerelmét. Egyszer állítólag azt mondta, hogy évente csak kétszer szokott hisztériás jelenetet rendezni - mind a kettő hat hónapig tart. 66 évesen halt meg, utolsó szavaival kodeint és bourbont kért.

Fotó: doctormacro.com

Dia

	"Igyekezzetek, szerencsétlenek! Tíz emberrel végeznék, míg itt vacakoltok!" - Carl Panzram	Carl Panzram sorozat- és kéjgyilkos, aki 21 embert, köztük gyerekeket ölt meg - többségüket először meg is erőszakolta. Soha nem bánta meg bűneit, elmondása szerint gyűlölte az egész emberiséget, önmagával egyetemben. Halálra ítélték, de még hóhérait is dühösen sürgette.

"Igyekezzetek, szerencsétlenek! Tíz emberrel végeznék, míg itt vacakoltok!" - Carl Panzram

Carl Panzram sorozat- és kéjgyilkos, aki 21 embert, köztük gyerekeket ölt meg - többségüket először meg is erőszakolta. Soha nem bánta meg bűneit, elmondása szerint gyűlölte az egész emberiséget, önmagával egyetemben. Halálra ítélték, de még hóhérait is dühösen sürgette.

Fotó: crimecrowles.wordpress.com

Dia

 	"Barátom, nem alkalmas az idő, hogy éppen most szerezzek ellenségeket." - Voltaire 	A kiváló filozófus és író, Voltaire, egész életében ateisteként élt, és 83 évesen, mikor halálos ágyán feküdt, állítólag könyörgöt, hogy hagyják magányosan meghalni. 1778-ban azonban senki nem halhatott meg úgy Párizsban, hogy ne kapta volna meg az utolsó kenetet - az ironikus utolsó mondat állítólag akkor hagyta el Voltaire száját, amikor az utolsó szentséget felkenő pap arra kérte, tagadja meg a Sátánt.

"Barátom, nem alkalmas az idő, hogy éppen most szerezzek ellenségeket." - Voltaire

A kiváló filozófus és író, Voltaire, egész életében ateisteként élt, és 83 évesen, mikor halálos ágyán feküdt, állítólag könyörgöt, hogy hagyják magányosan meghalni. 1778-ban azonban senki nem halhatott meg úgy Párizsban, hogy ne kapta volna meg az utolsó kenetet - az ironikus utolsó mondat állítólag akkor hagyta el Voltaire száját, amikor az utolsó szentséget felkenő pap arra kérte, tagadja meg a Sátánt.

Fotó: pdhyman.com

Dia

 	"Éljen az anarchia! Ez életem legboldogabb pillanata!" - George Engel 	1886. május 1-jén a chicagói munkás szakszervezetek sztrájkot szerveztek a nyolc órás munkaidő bevezetéséért - május 4-én azonban anarchisták keveredtek a tüntetők közé, akik bombát dobtak a rendőrökre, akik viszonzásul tüzet nyitottak. A későbbi perben nyolc anarchistát állítottak elő, akik közül ötöt - köztük George Engelt - gyilkosság miatt halálra ítéltek.

"Éljen az anarchia! Ez életem legboldogabb pillanata!" - George Engel

1886. május 1-jén a chicagói munkás szakszervezetek sztrájkot szerveztek a nyolc órás munkaidő bevezetéséért - május 4-én azonban anarchisták keveredtek a tüntetők közé, akik bombát dobtak a rendőrökre, akik viszonzásul tüzet nyitottak. A későbbi perben nyolc anarchistát állítottak elő, akik közül ötöt - köztük George Engelt - gyilkosság miatt halálra ítéltek.

Fotó: trayendoayeres.blogspot.com

Dia

	"A pokolban leszek, mire megreggeliztek! Eresszétek!" - Tom Ketchum	Tom Ketchum Black Jack néven vált ismertté - cowboy volt, aki a bűn útjára tért, és 1901-ben, egy kora reggeli órán gyilkosság és vonatrablás miatt fellógatták - úgy tűnik, szeretett volna mielőbb túlesni a dolgon.

"A pokolban leszek, mire megreggeliztek! Eresszétek!" - Tom Ketchum

Tom Ketchum Black Jack néven vált ismertté - cowboy volt, aki a bűn útjára tért, és 1901-ben, egy kora reggeli órán gyilkosság és vonatrablás miatt fellógatták - úgy tűnik, szeretett volna mielőbb túlesni a dolgon.

Fotó: owfs-sass.forumactif.ca

Dia


            	"Gyűlölöm ezt a tapétát! Kettőnk közül valakinek mennie kell!" - Oscar Wilde
            	Oscar Wilde, akinek egész irodalmi munkásságát áthatja a szépség imádata és a remek esztétikai érzék, egy olyan szobában kényszerült meghalni, ahol ronda volt a tapéta - bár élete nem volt mentes a botrányoktól, úgy tűnik, halálakor ez volt az egyetlen dolog, ami zavarta.

"Gyűlölöm ezt a tapétát! Kettőnk közül valakinek mennie kell!" - Oscar Wilde

Oscar Wilde, akinek egész irodalmi munkásságát áthatja a szépség imádata és a remek esztétikai érzék, egy olyan szobában kényszerült meghalni, ahol ronda volt a tapéta - bár élete nem volt mentes a botrányoktól, úgy tűnik, halálakor ez volt az egyetlen dolog, ami zavarta.

Dia

	"Lépjenek közelebb, fiúk, úgy könnyebb lesz" - Robert Erskine Childers	Robert Erskine Childers az ír függetlenség eszméjének híve volt, részt vett egy összeesküvésben a Londonnal kiegyezésre törekvő Ír Szabad Állam kormánya ellen. Ez után tiltott fegyvertartás ürügyén elítélték, és golyó általi halálra ítélték. Ma nemzeti hősként tisztelik, és írói munkássága is elsimert lett - iróniájáról és fanyar humoráról utolsó mondata is árulkodik.

"Lépjenek közelebb, fiúk, úgy könnyebb lesz" - Robert Erskine Childers

Robert Erskine Childers az ír függetlenség eszméjének híve volt, részt vett egy összeesküvésben a Londonnal kiegyezésre törekvő Ír Szabad Állam kormánya ellen. Ez után tiltott fegyvertartás ürügyén elítélték, és golyó általi halálra ítélték. Ma nemzeti hősként tisztelik, és írói munkássága is elsimert lett - iróniájáról és fanyar humoráról utolsó mondata is árulkodik.

Fotó: ajitajogan.blogspot.com

Dia

	"Több súlyt!" - Giles Corey	Az 1600-as években, mikor a világ boszorkányoktól és ördöggel cimborálóktól rettegett, akit egyszer megvádoltak a sötét mágia bűnével, nehezen szabadult. Ha önszántából nem vallotta magát bűnösnek, hát kicsikarták belőle a vallomást. Giles Corey testére napokon keresztül súlyos köveket pakoltak, ám ő nem tört meg, és vallomás helyett utolsó leheletéig dacolt, és semmi mást nem mondott kínzóinak, csak azt: "Több súlyt!"

"Több súlyt!" - Giles Corey

Az 1600-as években, mikor a világ boszorkányoktól és ördöggel cimborálóktól rettegett, akit egyszer megvádoltak a sötét mágia bűnével, nehezen szabadult. Ha önszántából nem vallotta magát bűnösnek, hát kicsikarták belőle a vallomást. Giles Corey testére napokon keresztül súlyos köveket pakoltak, ám ő nem tört meg, és vallomás helyett utolsó leheletéig dacolt, és semmi mást nem mondott kínzóinak, csak azt: "Több súlyt!"

Fotó: ocelotbound.wordpress.com
Ezt is szeretjük
Szerző: Zabolai Margit E.
Fotó: