A legfontosabb illemszabályok a közlekedésben: te mindet betartod?
A metrózás illemtanát egy cuki videón keresztül ismerheted meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tömegközlekedés sokaknak a mindennapi élet része, ezért fontos, hogy az ember tisztában legyen utazás alapvető illemszabályaival, mielőtt járműre száll.

Egy nagyon cuki amerikai kisfilmben a New York-i metró etikettjével ismertetik meg az utasokat, de ezek a szabályok minden országra és közlekedési eszközre átültethetők. A tálalás vicces, a mondanivaló azonban nagyon is komoly.

Piros és zöld emberek

A videóban két talpig beöltözött figurát láthatsz: egyikük zöld, másikuk piros sztreccsruhát visel, pont, mint azokon a rajzokon, melyek megmutatják, hogy mit szabad, és mit nem.

A piros figura nagyon illetlenül viselkedik, például a kapaszkodón mutatja meg csekély rúdtáncos tudását, vagy étkezőasztalnak használja a metró ülését. Szerencsére a zöld mindig ott terem, hogy megmutassa, mit kellene tennie, ha betartaná az illemszabályokat.

Az egyperces videóban kitérnek a nálunk még nem bevezetett beléptető kapu használatára, a kapaszkodó valódi rendeltetésére, a szemét helyes eltávolítására, az ülőhely átadására és a túl nagy hely foglalására, a járművön való étkezésre, de még a biztonsági sáv szabadon hagyásának fontosságára is. Nézd meg te is az aranyos kis oktatóvideót!

Ezt is szeretjük