Szép gesztus: így üzen Budapest a többi városnak a koronavírus idején
Budapest üres szállodák kivilágított ablakain keresztül üzen a világ nagyvárosainak.

marriott panorama
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelent meg a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kampányának keretében. A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki. Budapest ezzel az apró és mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, ahol hasonló gondokat eredményez a koronavírus okozta válság.

A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost. A 4U! felirat nekik is szól. A kezdeményezők a kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ezt a válságot a városok és városlakók csak közösen, egymásra odafigyelve, toleránsan és empatikusan tudják átvészelni és leküzdeni.

Fény a sötétségben

A fény és az egymásra fordított figyelem pedig reményt és kitartást ad sokaknak ebben a nehéz időszakban. A nemzetközi #Light4Eachother, #Light4U kampánytól a kezdeményezők azt várják, hogy más városok is átveszik az üzenetet, és továbbterjed a közösségi médiában az együttérzésre buzdító kedves gesztus.

Ezt is szeretjük