Színésznők, akiket az egész ország imád (x)
Az Újszínház Zserbótangó című darabja igazi csemege a színházkedvelők számára, hiszen Bordán Irén, Esztergályos Cecília és Tordai Teri együtt áll színpadra.

zserbo2 2100x1400
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hatalmas közönségsiker az Újszínház Zserbótangó című előadása. Nem véletlenül, hiszen három fantasztikus színésznő áll egy színpadon, ami már önmagában is garancia a népszerűségre. A keserédes történet aktualitása miatt pedig nem lehet nem szeretni ezt a darabot.

 

Bordán Irén, Esztergályos Cecília és Tordai Teri - olyan művésznők, akikért rajong a közönség. Az Újszínház Zserbótangó című darabja igazi csemege a színházkedvelők számára, hiszen a három neves színművész együtt áll színpadra.

A színmű történetét akár az élet is írhatta volna: Esztergályos Cecília és Tordai Teri két “nyugállományba vonult” színésznőt alakít, akik élethelyzeteikből adódóan közös albérletbe kényszerülnek. Társbérletük kacagtatóan szatirikus helyzetek, nosztalgikus visszaemlékezések és komikus sorsfordulatok kavargó forgatagává válik.

Együtt, összefogva próbálják meg leküzdeni a nyugdíjasokat sújtó nehézségeket. Közös albérletük tulajdonosát játssza Bordán Irén, aki valamikor szintén színésznőnek készült, ám a sors végül máshogy hozta.

A két díva szöges ellentéte egymásnak: Kamilla polgári családból származó, jó kedélyű, örökmozgó nő. Sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál. Klári, szintén fővárosi polgárlány, de szegény családból indult, színészként pedig vidéki „száműzetésből” Pestre került tragika.

Az egymással és egymás múltjával vetélkedő, a magánéletükben is folyton szerepet játszó színésznők hirtelen egy újabb szereplővel, új lakótárssal kerülnek szembe. A két egymást egyre inkább megértő és megszerető színésznőt Esztergályos Cecília és Tordai Teri alakítja, a főbérlőt pedig Bordán Irén.

A hol kacagtató, hol megríkató történetben a rivalizálás helyét lassan átveszi a mély kötődés a nők között, miközben a nézők lassan ráébrednek: hírnév ide vagy oda, mindannyiunknak ugyanazokkal a hétköznapi problémákkal kell megharcolnunk nap nap után. 

A nagyon aktuális mondanivaló Fodor Zsókának köszönhető, a darabot az ő ötlete alapján írta meg Kulcsár Lajos, aki fantasztikus, életszerű dialógusokat alkotott.  A színésznők imádják a közös játékot, érzékenyen reagálnak egymásra, aminek köszönhetően egy nagyon élő, vibráló színjátéknak lehet tanúja a közönség, amelyet minden este a szereplők adott hangulata alakít. 

A Zserbótangó rendezője és zeneszerzője Dörner György, aki tökéletes érzékenységgel mutatja meg a három csodálatos színésznőt. A Zserbótangó az idei évad során is repertoáron lesz az Újszínház Bubik István Stúdiószínpadán.

Ezt is szeretjük