3 betartható dolog, amit bátran megfogadhatsz 2019-re: egy év múlva hálás leszel magadnak
Csak egy picike módosítás kell, hogy saját magad legragyogóbb, legboldogabb verziója lehess.

fogadalom 5
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Így, közel az év vége felé, amikor az idő már igencsak kellemetlenre fordul, az embert a legprózaibb helyeken - metrón, buszon, villamoson - is utolérheti a felismerés, hogy, bár a napok sokszor vánszorognak, az évek rohannak, ehhez képest továbbra sem azokra a dolgokra koncentrálunk, melyek igazán fontosak.

Tisztelet a kivételnek, de a legtöbben a jövőben élünk, örökké azt a bizonyos "majd ha"-t várva, miközben teljesen elfeledkezünk a két legfontosabb dologról: a mostról és a boldogságról. Pedig se szeri, se száma azon kutatásoknak, melyek bebizonyítják, a boldog ember kreatívabb, barátságosabb, egészségesebb és rokonszenvesebb. Röviden jó barát, jó munkatárs, jó ember. A boldogsághoz ráadásul nem kell eget verő dolgokra gondolni, egyszerűen gyakorolni kell azokat a cselekedeteket, melyek boldoggá tesznek. Az alábbi dolgok pont ilyenek. Boldoggá tesznek nemcsak 2019-ben, hanem hosszútávon is.

Tedd le a telefont!

Vitathatatlanul a technikai kütyük bűvöletében élünk, ám ez nagyon sokszor visszaüthet, hiszen, ha időnként nem pillantunk fel a képernyőről, az élet egy szempillantás alatt elhúz mellettünk. Nem kell örökké a fiók mélyére száműznöd a telefonod, elég, ha lefekvés előtt egy órával már nem abajgatod, reggel pedig nyomkodás helyett meditálsz, vagy egyszerűen időt adsz magadnak a zavartalan ébredésre. 

Keress egy új hobbit!

Mi az, ami szórakoztat? Mi az, amit régóta szeretnél csinálni, de még nem volt merszed belevágni? Gretchen Rubin Boldogságterv című könyvében töredelmesen bevallja, felnőttfejjel eszmélt csak rá, mennyire imád gyerekregényeket olvasni, mert örömét leli fekete-fehér világszemléletükben, ami a felnőtt művekből többnyire hiányzik. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ugyanakkor elmeséli, volt idő, amikor még magának sem akarta ezt bevallani, bűntudatot érzett amiatt, hogy egyszerűen csak olvas, és azt kívánta, bárcsak tágabb érdeklődési köre lenne. Ám, ahogy a történelem legismertebb filozófusai mondják: a boldogságot a jellem alapjain kell megteremteni. Magyarán, fogadjuk el, hogy mi tesz minket boldoggá, és ne hagyjuk félrevezetni magunkat azzal, hogy mitől szeretnénk boldogok lenni.

Kezdj el mozogni!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a mozgás egyaránt nélkülözhetetlen testnek és léleknek. Hogy ezt megtapasztaljuk, nem kell irreális elvárásokat támasztanunk magunkkal szemben, hiszen már napi 30 perc sportolástól, szabadban töltött időtől is kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak lehetünk. Ennyit pedig igazán megérdemel az egészségünk. Az edzőterem nem a te világod? Korábbi cikkünkben segítünk megtalálni a tökéletes mozgásformát.

Nézd meg ezt is - A megdöbbentő igazság a rongyrázós Insta-fotók mögött

Mesterien megkomponált képek, cuki szelfik, pompás virágcsokrok, magánrepülős luxusutazások. Röviden és tömören erről szól a csillogó Insta-világ, ahol nem az a kérdés, hogy áldoznod kell-e a csillogás oltárán, sokkal inkább, mennyit vagy hajlandó megtenni - értsd: fizetni - egy tökéletes fotóért, na meg pár követőért.

Képek: Getty Images Hungary, Pixabay.

Ezt is szeretjük