Új CD- és lemezbemutató koncert október 8-án! A Balkan Fanatik az A38-on
Ölelj magadhoz! címmel jelenik meg az együttes új albuma október 8-án, szombaton.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Végy néhány magyar népdalt, adj hozzá angolszász indie pop, ska és reggae elemeket, fűszerezd meg fúvósokkal, majd az egészet bolondítsd meg a legmenőbb elektronikus hangzással. A végeredmény a The Balkan Fanatik legújabb albuma, az Ölelj magadhoz. A lemezbemutató koncerten, október 8-án a budapesti A38 állóhajón a Csiripeltem bébi című slágergyanús számot is hallhatják a rajongók.

Ölelj magadhoz

Ölelj magadhoz címmel napokon belül bemutatja negyedik lemezét a The Balkan Fanatik. A lírai és a bulizós számok megalkotásához ez alkalommal is a magyar népzene kincsestárában merült el a zenekar.

Lepe az új albumról

– Korábban is átdolgoztunk népdalokat, de az új lemezen valamennyi szám ezeken alapul. A szövegek az emberi kapcsolatokról, a barátságról, szerelemről, vágyódásról és az elválásról szólnak.

Szeretjük és tiszteljük a magyar hagyományokat, ugyanakkor a The Balkan Fanatiktól megszokott módon némelyik dalt teljesen átalakítottuk és megbolondítottuk.

Az elektronikából egy kicsit visszavettünk, így előtérbe került az akusztikus gitár, az élő dob, a klarinét, a pozan és a hegedű. A lemez kétharmadán a most népszerű, angolszász könnyűzenei indie pop hangzás köszön vissza. Ebben legkeményebb és leghűségesebb harcosunk, Czifra Miklós gitáros segít bennünket. Szívhez szóló melódiáival biztosan elbűvöli a közönséget.

Vendégek az albumon

Vendégünk az albumon Copy Con és MC Pita Ramos, akiknek a jóvoltából reggae és ska elemeket is becsempésztünk a dalokba. A népdalokat most is Kovács Nóri énekli, de bizonyos számokat Hajdu Klára dzsessz énekesnő ad elő, aki szintén új színt hoz a ránk jellemző eklektikus zenei világba – mondta Lepe, a The Balkan Fanatik tagja.

Lemezbemutató koncert október 8-án

A zenekar október 8-án, a budapesti A38 állóhajón tartja az aznap megjelenő Ölelj magadhoz lemez bemutató koncertjét. A rajongók ott élőben is hallhatják az első slágergyanús számot Csiripeltem bébi címmel.

– A koncert első felében az új lemez anyagát mutatjuk be számos remek zenész közreműködésével. A második részben pedig felidézzük a The Balkan Fanatik régebbi, elektronikusabb hangzású számait.

Mindenkit várunk, aki egy jó hangulatú, táncos bulira vágyik szombat este – tette hozzá Lepe. A The Balkan Fanatik lemezbemutató koncertjének előzenekarai Szirtes Edina Mókus és az Anselmo Crew lesznek.

Lemezbemutató koncert
Helyszín: A38-Hajó, Budapest XI. Pázmány Péter sétány, Petőfi híd
Időpont: 2011. október 8.
Jegy: 1000 forint. Jegyedet itt válthatod meg.

Melyik a kedvenc dalod az együttestől?

Ezt is szeretjük