Te is segíthetsz eldönteni, milyen legyen az új forint - Az MNB közönségszavazást indít

Jeles évforduló alkalmából kéri a lakosság segítségét a Magyar Nemzeti Bank.

új-forint1
beauty and style
Top olvasott cikkek

A forint fizetőeszköz bevezetésének 75. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztus 1-jén különleges 5 forintos érme emlékváltozatokat tervez kibocsátani, amelyek megjelenéséről hétfőtől közönségszavazást indít a jegybank - tájékoztatta az MTI-t az MNB.

Kiemelték: az MNB az 5 forintos érme hat változatának egyidejű kibocsátását tervezi oly módon, hogy az érmék tematikus oldala a forint szó egy-egy betűjét jelenítse meg. Az érméket egymás mellé helyezve olvasható össze a forint szó - magyarázták.

Bárki szavazhat

Az érmék lehetséges megjelenésére öt változatot javasol a jegybank. A közönség választhat az ikonikus érmemotívumok, esetleg a bankjegyelemeket megidéző változat, vagy a modern szemléletű tervsor, esetleg a kibocsátó, illetve a pénzfunkciók felőli megközelítés közül - ismertették.

új-forint2
Fotó: Gudella / Getty Images Hungary

Szavazni az MNB honlapján február 1. és február 22. között lehet; a szavazás eredményéről és a győztes érmesorról márciusban ad tájékoztatást a jegybank. Az MNB betűnként 2-2 millió, azaz összesen 12 millió darab érmét tervez forgalomba hozni.

Lejárt az ötszázas, hol válthatod be? Ezt tedd, ha régi pénzt találsz a tárcádban!

Így válthatóak be a régi bankjegyek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük