Ismeretlen lényt találtak a folyónál: aggasztó dolgokat közöltek róla a tudósok
Képek
163 új fajt fedeztek fel a sérülékeny Mekong térségben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A WWF legújabb jelentésében a 2015-ben, újonnan felfedezett fajokról számol be, amelyekre a Mekong vízgyűjtő területén bukkantak. A ma közölt adatok alapján 163 eddig ismeretlen faj él a területen, amelyek túlélése már felfedezésük pillanatában is kétséges. A friss dokumentum összesen 9 kétéltű, 11 halfaj, 14 hüllő, 126 növényfaj és 3 emlősfajt említ, amelyeket 2015-ben fedeztek fel és most kerültek először meghatározásra.

Köztük van egy világoskék színű gekkófaj Laoszból és egy nagyon ritka banánfaj Thaiföld északi területeiről, amely a gyors ütemben haladó erdőirtások miatt kritikusan veszélyeztetett. A Mekong vízgyűjtő területe ad otthont a Föld legveszélyeztetettebb fajainak. Az olyan kritikusan veszélyeztetett állatok testrészei, amilyen a rinocérosz tülök vagy a tigrisek csontjai, a feketepiacon gyűjtők kezébe vándorolnak, vagy a feltételezett gyógyhatásuk miatt keresett csempészáruként kerülnek illegális forgalomba.

2016 júniusában a Thaiföldi vadvédelmi hatóságok razziáztak a Bangkoktól nyugatra található Tigris-templomban. A felkapott turistalátványosság falai között tigriskölyöktetemekre, lefagyasztott maradványokra, bőrökre, formalinban tárolt tigrisembriókra és más veszélyeztetett fajok tetemeire bukkantak, amelyeket a hivatalos szervek álláspontja szerint minden bizonnyal a hagyományos kínai gyógyászat eszközeiként használtak volna fel. Nézz meg képeken néhány újonnan megismert fajt, és tudj meg még többet a WWF felfedezéseiről!

Így változtatta meg az ember a Földet

Az emberi közbenjárás és a globális felmelegedés mindenhol megtette a hatását, és néhány év alatt drasztikus változásokat produkált. Íme, a legelképesztőbb különbségek!

Ezt is szeretjük