Itt lesznek az új traffipaxok Budapesten: közzétették a térképet

Ezeken a helyeken lesznek fixen telepített kamerák.

Új budapesti traffipaxok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Fővárosi Önkormányzat a tavalyi évben, a főpolgármesteri bejelentést követően haladéktalanul megkezdte a fixen telepített - a traffiboxokkal ellentétben állandóan működő - sebességmérő kamerák telepítését.

Új budapesti traffipaxok

A tavalyi év folyamán próbaként a Váci úton, a Duna Plaza mellett a korábban eltérő műszaki megoldással kihelyezett, majd megrongált sebességmérő kamerák kiváltása történt meg. Az új eszközök már egy korábban kiépített infrastruktúrára épültek rá, és azóta is élesben üzemelnek.

Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az eredetileg tervezett 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamera helyett 26 darab olyan modernebb sebességmérő kamera telepítésére került sor, amelyek összesen 46 sáv forgalmát képesek figyelni. A rendőrséggel folyamatosan egyeztetve, a balesetveszély mértékét és a rendelkezésre álló infrastruktúra (konzol, áramellátás, optikai kábel) adottságait figyelembe véve választották ki a telepítés helyszíneit az önkormányzat munkatársai, írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán.

84A42gPBzdaHKxPCs-xxl
Fotó: Fővárosi Önkormányzat

A sebességmérő kamerákat a mérésügyi hatóság  hitelesítette. Ezt követően helyezték üzembe a kamerákat, amelyek a rendőrségi KAFIR-rendszer tesztkörnyezetében jelenleg is működnek. A sikeres tesztüzemet és a fixen telepített sebességmérő kamerákat jelző közúti jelzőtáblák kiszerelését követően a következő hetekben kerül sor arra, hogy éles üzemben immár bírságolja is a rendőrség a szabályszegőket. A bírságbevétel a rendőrséghez kerül, az üzemeltetés költségeit a Fővárosi Önkormányzat állja majd, derült ki a bejegyzésből.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Rákkeltő anyagot találtak a népszerű eszközökben: lehet, hogy a te konyhádban is ott lapulnak

Ne használd, ha ilyened van!

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük