Hátborzongató! Ezrek álmodnak ugyanazzal a férfival

Ki lehet ő?

Minden éjjel emberek százai álmodnak vele. Kattints a képért! Te álmodtál már vele?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Minden éjjel emberek százai álmodnak vele. Kattints a képért! Te álmodtál már vele?

Szoktak lenni különös, visszatérő álmaid? Több ezer embernek igen, ráadásul mind ugyanazt álmodják, vagy legalábbis ugyanazzal. Mindegyikük ugyanazt a férfit látja álmában.

Az egész egy New York-i pszichiáter rendelőjéből indult, és mára világméretű hálózat alakult ki azok közt az emberek közt, akik már álmodtak a képen látható, furcsa tekintetű alakkal.

Így kezdődött

2006 januárjában egy ismert New York-i pszichiáter egyik páciense papírt és ceruzát ragadott, és lerajzolta annak a férfinak az arcát, akivel rendszeresen találkozik álmában. Elmondása szerint a férfi általában tanácsokkal látja őt el magánéleti kérdéseket illetően. A dolog furcsasága, egyben hátborzongató pikantériája azonban, hogy a való életben nem ismeri ezt a férfit.

A pszichiáter, miután befejezték a beszélgetést, félretette a rajzot, és fogadta a következő betegét, aki azonban a foglalkozás közben véletlenül meglátta az asztalon heverő képet, és felismerte a férfit a saját álmaiból. Ez már önmagában is különös dolog volt a pszichiáter számára, de amikor kiderült, hogy ez a páciense sem ismeri a férfit a valóságban, már kifejezetten kíváncsi lett.

Fogta a rajzot, másolatokat készített belőle, és elküldte néhány olyan kollégájának - valószínűleg szakmai tanács reményében -, akik visszatérő álmoktól szenvedőkkel foglalkoznak. Pár hónapon belül négy újabb beteg ismert rá a dús szemöldökű, kopaszodó alakra.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egyre többen látják

2006 januárja óta több mint kétezer újabb emberrel bővült azoknak a csoportja, akik állításuk szerint rendszeresen találkoznak ezzel a férfival álmukban.

Los Angelesből, Berlinből, Stockholmból, Párizsból, Új Delhiből, Moszkvából, Rómából, Barcelonából és még megannyi más pontjáról a világnak, egymástól teljesen függetlenül felbukkantak olyanok, akik álmodtak már atitokzatos alakkal.

Már egy weboldal is készült, ami egybegyűjti mindazokat, akik közéjük tartoznak. Itt megosztják tapasztalataikat, és közösen próbálnak rájönni, ki lehet a férfi az álmukból. A weboldalon egyébként megtekinthetők a vele álmodók által készített fantomképek is. A hasonlóság döbbenetes.

Ki lehet ő?

Számos elmélet létezik arra nézvést, hogy ki lehet ez a férfi. Az egyik elmélet vallási hátteret feltételez. Eszerint a férfi tulajdonképpen a Teremtő megtestesülése. Az elméletben hívők szerint a férfi annál is inkább lehet Isten, mivel az álmodóknak rendszerint tanácsokat ad, hogyan oldják meg magánéleti problémáikat.

Egy másik elmélet, mind közül a legkevésbé tudományos szerint a férfi egy álomlovas, akinek megvan az a képessége, hogy belépjen az emberek álmaiba, valamiféle pszichológiai adottságának köszönhetően. Néhányan úgy vélik, a különleges tehetséggel rendelkező férfi ugyanúgy nézhet ki a való életben is, mint az álmokban, mások elképzelése szerint azonban egész más lehet.

Vannak a fentieknél gyakorlatiasabb magyarázatok is. Az egyik, hogy ez a férfiarc egyfajta sablon, amit az ébren lévő ember az álmában megjelenő, utólag nehezen felidézhető arcok helyébe helyez. A másik lényege pedig, hogy mindazok, akik már valaha értesültek ennek az álmokban felbukkanó férfinak a "létezéséről", és látták a képét, olyannyira ledöbbentek az eset hallatán, hogy álmukban ők is találkoztak a férfival. Így lett idővel négy emberből kétezer.

Hogy mi az igazság, illetve miért állítják ezrek, hogy ugyanazt a férfit látták álmukban, azt senki nem tudhatja, mindenesetre a jelenség rendkívül rejtélyes. Te álmodtál már ezzel a férfival?

Kép forrása: www.thisman.org

Ezt is szeretjük