Orfeusz alászáll: Udvaros Dorottya odaadással fogadja a szerelmet
A Nemzeti Színház darabjában a Jászai-díjas színésznő egy forróvérű asszonyt alakít, akit utolér a végzete.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tenesse Williams amerikai drámaíró Orfeusz alászáll című műve szolgált a Nemzeti Színház azonos című előadása alapjául. A főszerepben Udvaros Dorottyát, Bodrogi Gyulát és Szabó Kimmel Tamást láthatod.

Orfeusz alászáll

A porban és unalomban fuldokló amerikai kisváros a közege és helyszíne Williams történetének. Az olasz bevándorló borkereskedő és szeszcsempész lánya, a Lady, férjét Jabe-et, a város nagyhatalmú, sötét múltú polgárát hozza haza a memphis-i kórházból. Reménytelenül szeretetnélküli életük utolsó szakasza érkezett el, a városszerte már köztudomású halálos betegség utolsó napjai. A Lady, a forróvérű asszony nem kíván eltemetkezni urával együtt, a váratlanul érkező szerelmet, mely egy veszélyes és vad fiatalemberben testesülve – Orfeusz alakjában – jelenik meg, önfeledt odaadással fogadja.

Főbb szerepekben

  • Jabe Torrance – Bodrogi Gyula
  • Lady, Jabe felesége – Udvaros Dorottya
  • Val Xavier – Szabó Kimmel Tamás
  • David Cutrere – Terhes Sándor
  • Carol Cutrere – Péterfy Bori

A Lady szerepében Udvaros Dorottyát láthatod, az ifjú Orfeuszt pedig – a Made in Hungáriából ismert – Szabó Kimmel Tamás játssza. Idegenként az idegenek között, egymás álmaiba menekülve éri őket utol a végzet – miközben feltárulnak féltve őrzött tikok, bűnök. A város lakói kegyetlenül megtorolják nem csak szerelmüket, hanem menekülésüket a szabadságba.

Orfeusz alászáll
Helyszín: Nemzeti Színház, 1095 Budapest, IX. kerület, Bajor Gizi park 1.
Időpont: Kattints a színház holnapjára!
Jegy: Jegyedet itt válthatod meg!

Fotó: Gordon Eszter

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük