Szulák Andrea kirobbanó formában van a nehézségei ellenére is
Nézd meg, a csinos színésznőt most!
Ilyen új kihívás elé került. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Október 8-án mutatják be a Turay Ida Színházban a világhírű Vértestvérek című musicalt, amely egy egymástól elszakított ikerpár történetét meséli el. A Johnstone fiúk két különböző világban nőnek fel: egyiküket egy gazdag család neveli, míg másikuk édesanyjával él szegénységben. Sorsszerű, hogy a fiúk találkoznak, minden szülői tiltás ellenére. A fiúk anyját alakító Szulák Andreával beszélgettünk a darab kapcsán.

- A pályája legelején mi vonzotta a színpadban?

- Nehéz ezt megmondani, hiszen mondhatni a színpad tövében nőttem fel. Még gyerekszereplőként játszottam az Erkel Színházban. Az a miliő, azok a hangok és szagok bekúsznak az ember bőre alá, és nincs mit tenni. A kocka el volt vetve.

- Énekesnőként és színésznőként egyaránt találkozhatunk önnel. Mennyiben más egy nagykoncertre készülni, mint egy színpadi szerepre?

- Semmiben és sok mindenben. A koncertnél ott a szöveg, a zene, a hivatásbeli eszközök, amiket megtanul az ember, és ehhez, ha társulnak kiváló - legalább megfelelő - zenészek, akkor abból már megszülethet a csoda. A színház ennél komplexebb. Különböző személyiségek találkoznak, akiknek más és más az elvárásuk a környezetükkel és önmagukkal szemben. Össze kell hangolódni emberileg és szakmailag ahhoz, hogy valami igazán fantasztikus létrejöjjön. Ugyanakkor ettől válik igazán izgalmassá.

- Új bemutatóra készül, Willy Russell Vértestvérek című musicaljében fogja alakítani Mrs. Johnstone-t. Mi fogta meg ebben a szerepben?

- Régóta szomjaztam egy ilyen szerepre. Kihívás számomra. Zenés drámát ebben a formában még nem játszottam. A történetben én játszom az ikrek anyját. Nekem is van gyerekem, bele tudom magam helyezni a történetbe, és külön nagy segítség, hogy játékmesterként a rendező Böhm György mellett ott van Sztárek Andrea, aki ikergyerekek anyukája.

nagykep?cikkid=164435&kep=turayida1.jpg

Rendkívül mély történet, csodálatos zenékkel. A próbák már zajlanak, éjjel-nappal tanulom, gyakorolom a zenéket és a szöveget, még este is bedugom a fülest a fülembe.

- Ez az első bemutatója a Turay Ida Színházban.

- Igen. Amikor felmerült, hogy én alakítom Mrs. Johnstone-t, a szakmai kihívás mellett a személyes tényezők is szerepet játszottak. A Turay Ida Színházban valóban most játszom először, de régóta figyeltem. Sok számomra kedves kollégám dolgozik ott, mint Merk László rendezőasszisztens, ügyelő, vagy a színház zenei vezetője, Berkes Gábor.

A színészek balról jobbra: Kurkó J. Kristóf, Rárósi Anita, Sövegjártó Áron

Annak is örültem, hogy ismét Böhm Györggyel dolgozhatom, hiszen ő csinált belőlem színpadi színészt. Megbízott bennem annyira, hogy jó pár évvel ezelőtt Győrben nekem adta a Hello, Dolly! főszerepét, illetve a Hotel Menthol című, régi Hungária-számokat felsorakoztató darabban is játszottam. Hozzá kötődik a Dizőz című önálló estem is, ami nyolc éven át ment a Komédium Színházban. Jó érzés újra vele dolgozni egy darabon.

- Hogy ajánlaná a nézőknek a készülő musicalt?

- Az első olvasópróbán találkoztam azokkal, akikkel együtt fogok játszani a Vértestvérekben: kiváló színészek, remek kollégák, akik jól énekelnek és egyben jól játszanak. Klassz összhang uralkodik a próbákon. Igazi csapatmunka, ami számomra is üdítő. Nagyon élvezem a velük való munkát. Fontos, hogy ezeket az embereket minél többen megismerjék.

Willy Russell: Vértestvérek

A bemutató időpontja 2016. október. 8. 19:00, Turay Ida Színház

Ezt is szeretjük