Ilyet még sohasem láttak a dzsungelben
Nem tudták mire vélni a furcsa jelenséget
Van, aki imádta, van, aki támadólag lépett fel ellene.

nagykep?cikkid=170726&kep=dzsungel-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Anne-Marie és Xavier Hubert-Brierre francia vadonkutatók érdekes kísérletet végeztek Gabonban, a dzsungelben élő állatokkal kapcsolatban. Michel Guiss Djomou-val együtt hatalmas tükröket helyeztek el az állatok természetes élőhelyén, a Nyonie esőerdőben. Több rejtett kamera figyelte az arra tévedő vadállatok reakcióját, amint felfedezik a saját tükörképüket.

Különleges állatfajokat is rögzítettek

Mindegyik egyed másképpen reagált. Egy gyönyörű hím leopárdot például lenyűgözött a saját visszatükröződése, és valósággal függővé vált tőle. Egy pávián zavarában megijedt a tükörképétől, a szürkehátú gorillák pedig szinte tudomást sem vettek róla, mert egymás párbajával voltak elfoglalva. A harc különleges képeit, vagyis a küzdelem tükörből látott jelenetét rögzítette a kísérletben használt kamera is.

Másként reagáltak a fiatalok

A tükröket gyakran le kellett mosni, hogy a felvételek tisztán megőrizzék az állatok kivételes reflexióit. A francia kutatók nagyon sok vadállatot megfigyeltek ezzel a módszerrel. Az idősebb egyedekre a csendes megfigyelés és a gondolkodás volt a jellemző, a fiatalok pedig sokszor agresszívan és támadólag léptek fel, mert riválist láttak a tükörképben.

Több állat rituális táncot járt, ez pedig a kihívás és a megfélemlítés jele az állatvilágban. A Youtube-on több tucat ilyen kisfilm található, amelyeken meg lehet nézni a szórakoztató és különleges, ám néhol ijesztő és furcsa állati reakciókat.

Ezt is szeretjük