3000 biciklis lepi el a Balaton-partot a hétvégén: érdemes lesz megnézni

Már hetekkel előbb minden nevezés elkelt a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonra, de nézőként is izgalmas lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A pünkösdi hétvégén, május 19-én rajtol el az ország legnagyobb bringás túrája, a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton. Ahogy ez már szinte hagyomány, a nagyszabású biciklis eseményre az ország minden tájáról érkeznek a vállalkozó kedvű túrázók. A nevezések alapján az esemény ideje alatt mintegy háromezer biciklis lepi majd el a tó körüli bringautat.

A McDonald's BringaMánia Tour de Balaton idén először a Balaton-part legnagyobb városából, Siófokról, az Újhelyi Strandról indul. A tókerülő túra felkészültségtől függetlenül valóban minden bringás igényét kielégíti, hiszen indulni lehet egyénileg vagy nagyobb csoportban, vezetve vagy saját tempóban, nagyobb és kisebb távokon is - 30-tól egészen 206 kilométerig -, sőt, a szervezők még a legkisebbekre is gondoltak, akik Siófok belterületén tehetnek egy minikört.

A legnagyobb, azaz a Balaton XL 206 kilométeres, emberpróbáló túra, ezen a legelszántabbak indulnak majd, ennek ellenére ez a túra legkedveltebb távja. A teljes Balatont körbeölelő bringaút reggel 6 órától indul, és az óramutató járásával megegyező irányba kerüli meg a tavat. A Balaton L a maga 168 kilométerével szintén a komoly kihívásokat keresőknek kínál időtöltést. Ez a túra a Balaton nyugati medencéjét kerüli meg, amit a végén egy Tihany-Szántód közötti kompozás tesz még nagyobb élménnyé.

A Balaton M "csupán" 78 kilométeres túráját az átlagos felkészültségű bringások teljesítik, így évek óta a túra második legkedveltebb távja. Ők Szántód felé veszik az irányt, és egy rövid tekerés után komppal szelik át a Balatont. A Tihanyba érkezés után az útvonal megegyezik a Balaton XL útvonalával, tehát a város után ők is a jobb oldalon követhetik a tavat menet közben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

A 30 kilométeres Balaton S a túra családi távja. A táv gyerekek számára sem túl hosszú, a tempó kényelmes, így könnyen teljesíthető teljes családok számára is. De a szervezők az igazán kicsikre is gondoltak, hiszen a már említett Balaton XS, a bringás köröcske Siófokon belül a kisgyermekes családoknak is ideális. Az időjósok előjelzése szerint az időjárás is kedvezni fog a háromezer sportolni és kikapcsolódni vágyó biciklisnek.

Türkizkéken ragyogott az olvadó Balaton, amikor beköszöntött a tavasz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük