Törőcsik Mari 75 évesen az ExperiDance-ben!
Táncos darabban a legenda
Május 24-étől a Kossuth-díjas színészlegendát újra láthatod a Revansban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ExperiDance Tánctársulat a Nemzeti Színházzal közös produkcióban 2003-ban állította színpadra Lúdas Matyi, a magyar mesehős történetét, áthelyezve azt a jelenkorba – egy eddig nem látott, a műfaji kategóriához és az oly népszerű ExperiDance stílushoz méltó változatban.

A Revans című két részes táncművet azóta is nagy sikerrel játsszák szerte az országban. Május 24-én este egy különleges előadásra kerül sor a RaM Colosseumban, mivel Törőcsik Mari ismét Lúdas Matyi édesanyjaként látható majd a színpadon! Az előzetes tervek szerint a következő évadtól a művésznő újra személyesen is résztvevője lesz Fazekas Mihály meséjének.

ExperiDance: Revans

Majdnem minden nép, minden nemzet történeteiben, meséiben felbukkan egy olyan alak, aki bár nem rendelkezik a hatalom hagyományos eszközeivel, mégis felülkerekedik a nála sokkal erősebb és gazdagabb urakon. Fő fegyverük borotvaéles eszük, játékra, nevetésre mindig kész lelkük. Történetünk főhőse, Matyi is rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, bár nem ébred tudatára, amíg nem éri őt olyan sérelem, amelyet már nem lehet szó nélkül hagyni.

Szereposztás

  • Matyi édesanyja-narrátor – Törőcsik Mari
  • Matyi – Újszászi András
  • Galiba, a kisliba – Bistei Judit
  • Döbrögi – Varga Attila
  • Döbröginé – Kapitány Dorottya
  • Ispán – Görög Zoltán
  • Cimborák – Dénes Nándor, Péli Róbert, Patonai Norbert
  • Alispánok – Pintér Ágota Lotti, Sátori Júlia

ExperiDance - Revans

Egy vidám, a szegénység ellenére gondtalan élet, amelyben a legfontosabb szerepet a barátok, a a természet jelentik, egy csapásra megváltozik, amikor a gonosz hatalom képviselője megfosztja őt egyetlen társától, a kislibától. A testi-lelki megaláztatás hatására Matyiban is feltámad a bosszúvágy, és háromszorosan torolja meg sérelmeit, kihasználva a mindenkori hatalmasok szűklátókörűségét, ostobaságát és nagyravágyását.

Revans
Helyszín: RaM Colosseum, XIII. kerület Budapest, Kárpát utca 23-25.
Előadás: 2011. május 24. június 23.
Jegyár: 3500-4500 forint. Jegyedet itt válthatod meg.
Ezt is szeretjük