TikTok-videó buktatott le egy bűncselekményt: a hetekig tartó nyomozás sikeres volt
TikTok-videó alapján találtak rá egy illegálisan tartott oroszlánra Kambodzsában.

tiktok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy TikTok-videó alapján találtak rá, és mentették ki egy  magánházból az illegálisan tartott, fogaitól és karmaitól megfosztott oroszlánt Kambodzsa fővárosában. A 18 hónapos, 70 kilogrammos hímet a tengerentúlról importálta egy kínai nemzetiségű személy, hogy otthonában nevelje fel - idézi a környezetvédelmi minisztérium szóvivőjét, Neth Pheaktrát a The Telegraph online kiadása.

A kambodzsai hatóságok azt követően kezdtek nyomozni az oroszlán után, hogy láttak róla egy videót a TikTokon április végén - mondta Pheaktra. Hozzátette: - Az embereknek nincs joga ahhoz, hogy háziállatként neveljenek ritka vadállatokat.

A Wildlife Alliance állatvédő szervezet, mely részt vett a mentésben, közölte, hogy a magánvilla alkalmatlan volt vadállat tartására. - Ráadásul eltávolították az állat szemfogait és karmait, ami drámaian csökkenti az oroszlán életminőségét - emelték ki. A tulajdonos a közösségi médiában megosztott egy képet az oroszlánról, amint a kocsifelhajtón üldögél, közelében egy kutya játszik. Egy szintén általa feltöltött videón az állat még kölyökkorában látható, amint épp slaggal locsolják.

A nagymacska lefoglalása egy nappal azt követően történt meg, hogy egy Twitter-felhasználó olyan légifelvételeket tett közzé, melyen látható a kambodzsai főváros jómódú Boeung Keng Kang negyedének egyik kertjében barangoló oroszlán. A szakértők az oroszlánt a város szélén lévő Phnom Tamao vadállatmentő központba szállítják.

Fotók: Unsplash

8 állat, ami 10 éven belül eltűnik a Földről

Még visszafordítható lenne a sorsuk, de egyáltalán nem biztos, hogy ezek a kihalófélben lévő állatok 2030-ra még köztünk lesznek.

Ezt is szeretjük