2011 legizgalmasabb filmfesztiválja a Corvinban!
Hihetetlen képsorokon a természet
The North Face Reel Rock Filmfesztivál november 16-17-én.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 16-án és 17-én zajlik a Corvin moziban az év talán legizgalmasabb filmfesztiválja a The North Face Reel Rock Filmfesztivál. Mindkét este a világ legnívósabb extrémsport filmjeivel találkozhatsz a vásznon. A kínálatban sziklamászás, snowboard, sí, slackline, siklóernyő, speedride és bázisugrás szerepel. A fesztivál különös fűszere a helyszín - a Corvin mozi kimagasló minőségű projektorai és hangtechnikája a 3D filmek vetítésére hivatott, úgyhogy ezek a látványos extrémsport filmek szinte leugranak majd a vászonról!

Flight for Survival
PlayGravity 2
Projekt Down Wall
Hanuman Airlines

The North Face Reel Rock Filmfesztivál

Hanuman Airlines

A fesztivál egyik húzófilmje a Hanuman Airlines. Ez egy nepáli siklóernyős pilóta és egy nagypályás hegymászó serpa kalandját mutatja be. Hőseink nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint a Mount Everestet. Innen akartak lerepülni kétszemélyes siklóernyővel. Megcsinálták. A harminc perces film a nepáliak szemével láttatja a Himaláját.

Timeline Special Edit, Retallack

A The North Face Reel Rock Filmfesztivál brutálisan jó snowboard és sí filmeket kínál. A többszörös snowboard freeride világbajnokról, Xavier de La Rue-ről készült Timeline Special Edit. A Retallack című filmben pedig a többszörös X-Games győztes Tanner Hall-t láthatjuk síelni olyan porhóban, aminek láttán az ember azonnal csatolná a sílécét.

Projekt Down Wall, Cold

Fajsúlyos filmblokk várja a sziklamászókat! A Projekt Down Wall napjaink két nagypályás sziklamászó - Tommy Caldwell és Kevin Jorgeson kalandját örökíti meg az El Capitanon. Heteket töltenek az 1200 m magas falon, a cél az, hogy tisztán másszák meg a legnehezebb utat.

Sportszakmai szempontból különös jelentősége van a Cold című filmben. Ez egy nyolcezres hegycsúcs, a Gashebrum II. első téli megmászását mutatja be - mottóként csak annyit: fitnesz-wellness -50 alatt.

PlayGravity 2, Flight for Survival

A fesztiválnak magyar vonatkozása is van! A PlayGravity 2 című filmben a két magyar siklóernyős szupersztár, Takáts Pál és Kézi Gábor a világon először kivitelezik az infinity tumbling manővert tandem siklóernyővel. Emellett lesz egy extrémsportolók és természetvédők együttműködését bemutató film - ázsiai keselyűket mentenek a Flight for Survival moziban.

Mi az a slackline?

A filmek mellet, hogy a fesztivál még érdekesebb legyen, egy Magyarországon még ismeretlen sportág, a slackline mutatkozik be! A Corvin mozi aulájában rendezik az első hazai versenyt! A másik sportesemény pedig a Mozgásvilág-T-Rock húzódzkodó verseny. Aki itt nyer, egy kabáttal lesz gazdagabb.

The North Face Reel Rock Filmfesztivál
Helyszín: Corvin mozi, 1082 Budapest, Corvin köz 1.
Időpont: 2011. november 16-17.
Bővebb információk a programról!

Melyik extrémsport áll közel hozzád?

Ezt is szeretjük