Elakadt az életed? Sikerre és boldogságra vágysz? E 3 nő története sokat segíthet (x)
Egy tanítónő, és újságíró és egy pszichoterapeuta történetén keresztül értékes tanulságra bukkanhatsz.

1 2100x1400
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán mindnyájunknak ismerős az a szituáció, amikor összecsapnak a fejünk felett a hullámok, és úgy érezzük, nem vagyunk urai a helyzetnek. Sőt, hogy saját életünknek nem mi vagyunk a főszereplői, csak sodródunk az árral.

Az irányítás mátrixa rég kiesett a kezünkből, és nem látjuk a kiutat. Ha zsákutcába jutottunk, néha sokkal könnyebb nem a saját problémáinkkal foglalkozni. Ilyenkor az ember általában ég a vágytól, hogy megoldhassa a hozzá közel álló - vagy nem is annyira közel álló, mint gondolja - személyek életét. 

kaosz 2 840x560

Valahogy sokkal könnyebb kívülről látni, majd megoldást találni egy másik ember gondjaira. De mi lesz akkor a mi életünkkel? Nekünk is kell valaki, aki megoldja a bajainkat?

Hasonló helyzetekről és három hétköznapi nő nem mindennapi csapdákkal teli életéről szól az a darab is, mely a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje keretében látogat el a Thália Színházba. 

kaosz 3 840x560

Finn nők az idegösszeomlás szélén

Sofia, Emmi és Júlia - három habitus, három válasz az élet kihívásaira, három zsákutca. A gátlásos tanítónő, a gyakorlatias újságírónő és a saját érzelmeit is nehezen kordában tartó pszichoterapeuta. Mindegyiküknek elakadt valahol az élete. Szeretetre vágynak, sikerre, boldog, gondtalan életre, de valahogy minden félresikerül. A három nő időről időre találkozik, hogy megvitassák életüket, kibeszéljék gondjaikat, és a bajban támogassák egymást.

Mika Myllyaho, kortárs finn drámaíró Káosz című groteszk komédiája valós problémákról beszél, erőteljes színházi formában. Hősnői itt és most, a jelenben vergődnek a szürke hétköznapok hálójában, néha lázadva súlyos terheik ellen. 

kaosz 1 840x560

Pont olyan nők, mint bármelyikünk, mint akikkel számtalanszor találkoztunk már a hentesnél, a fodrásznál, egy orvosi rendelőben vagy az utcán. És vajon tudunk segíteni egymáson? Vagy néha elég az is, ha az ember csak kibeszélheti magából azt, ami bántja?

A darab április 22-én kerül színre 19:00-tól a Thália Színház Nagyszínpadán.

További információk a színház weboldalán olvashatók.

Ezt is szeretjük