Egy fideszes "kisanyámnak" nevezte az LMP képviselőnőjét

Mit szól a Fidesz nőtagozata?

Igencsak arcpirító módon hallgattatta el képviselőtársát egy politikus.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szabó Tímeát, az LMP frakcióvezető-helyettesét lekisanyámozta Tasó László fideszes képviselő, aki sem akkor, sem utólag nem kért bocsánatot az igencsak arcpirító megnyilvánulásáért.

Hétfőn a parlamentben napirend előtt Lázár János elhíresült mondata volt a téma, miszerint "akinek nincs semmije, az annyit is ér". Jávor Benedek, az LMP képviselője másokhoz hasonlóan megemlítette a témát felszólalásában, mire Tasó László az LMP-sek elmondása szerint hangoskodni kezdett, és bekiabálásokkal próbálta megzavarni a beszédet.

- Te mit szólsz bele, kisanyám?

Szabó Tímea, az LMP frakcióvezető-helyettese hátrafordult, és megkérdezte, hogy nem lehetne-e legalább egy felszólalást csöndben végighallgatni. - Erre mondta azt Tasó László, hogy "Te mit szólsz bele, kisanyám?", vagy valami hasonlót – mondta el a képviselő a Hírszerzőnek.

- Tasó László állítólag úgy értette, hogy "lebunkóztam" őt, ami nyilván nem igaz, erre több tanú is volt - tette hozzá Szabó Tímea. A képviselő lapunk kérdésére elmondta, Tasó sem akkor, sem később nem kért tőle bocsánatot.

Tasó László 1994 óta politizál aktívan, ekkor választották meg Nyíradony polgármesterévé. A képviselő okleveles Európa-szakértő, szociális munkás.

Az LMP-s Ertsey Katalin szerint Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ígéretet tett arra, hogy elejét veszi a hasonló megnyilvánulásoknak.

Mit mond a Fidesz női tagozatának elnöke?

Megkérdeztük Pelczné Gáll Ildikót, a Fidesz női tagozatának elnökét, hogy mit szól ehhez a beszóláshoz. Pelczné közölte, mivel Brüsszelben van, így ő is csak a sajtóból értesült a történtekről, és nem akar pálcát törni egy olyan esemény fölött, amit "nem is tudunk, hogy megtörtént-e".

Pelczné ugyanakkor hozzátette: ez egy kivételes helyzet volt, hiszen aznap emlékeztek meg Arnóth Sándor elhunyt képviselőről. - Ez egy mély fájdalommal teli pillanat, ami után elég feszült légkörben indult meg a vita. Az indulatok eluralkodtak, amelynek oka lehetett a felfokozott lelkiállapot - magyarázta Pelczné.

- Nem helyes, ha a jövőben is előfordul ilyen, egyik oldalról sem. Arra kell törekedni, hogy ne forduljon elő ilyen többet a jövőben - tette hozzá.

- Ezt majd a folyosón megbeszéljük

A kocsmai stílusú politizálás egyébként egyre inkább jellemző a parlamentre. Az egyik legemlékezetesebb beszólást Zagyva György Gyula, a Jobbik képviselője ejtette meg, aki egy fideszes képviselő hozzászólására reagált úgy: "Ezt majd a folyosón megbeszéljük".

Fotó: kispest.lehetmas.hu

Ezt is szeretjük