Tartozásod van? - 3 hitel, amivel rendezheted
Ha elmaradtál a lakás vagy a tévé részleteivel, és a tartozásod egyre csak duzzad, fontold meg a következő lehetőségek igénybevételét!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos manapság egyáltalán nem ritka, hogy valaki nem tudja fizetni a tartozásait. A megszűnő munkahelyek és a drasztikusan megnövekedett törlesztőrészletek egyre több embert sodornak a kilátástalanság felé.

Mielőtt teljesen elkeserednél, érdemes elgondolkoznod egy alternatív megoldáson, amit úgy hívnak, hogy adósságrendező hitel.

Számold fel a tartozásod!

A számos bank és pénzintézet kínálatában megtalálható konstrukció lényege, hogy meglévő tartozásodat a bank kiváltja, és egyetlen hitellé alakítja. Amellett, hogy a törlesztés járulékos költségeit is csak egyfelé kell fizetned, könnyen előfordulhat, hogy a terheid - a futamidővel ellentétben - csökkennek.

Az adósságrendező hitelre nem csak akkor lehet szükséged, ha problémát jelent a jelenlegi kölcsönök törlesztése. Előfordulhat, hogy a korábbinál sokkal kedvezőbb konstrukciót találsz, melyre megéri átváltani. Ez sajnos a jelenlegi piaci viszonyokra nem jellemző, de a jövőre nézve hasznos szempont lehet.

Nem szólva arról, hogy az életedben is bekövetkezhet olyan változás, mely lehetővé teszi, hogy személyi hiteled és az autódra felvett kölcsön törlesztését egy jelzálogalapú adósságrendező koncepcióvá gyúrd össze. Bárhogy is döntesz, minden esetben érdemes kikérni egy szakember tanácsát, hiszen egy rossz választás még nagyobb károkat okozhat.

A szakember segít majd eligazodni a hitelek útvesztőjében, és a legfontosabb fogalmakat is tisztázza. Emellett kalkulátorunkat is érdemes átböngészned.
Állandó szakértőnk, Gróf Anna Mária is csak azoknak javasolja az adósságrendező kölcsönöket, akik rendelkeznek egy megterhelhető ingatlannal.
- Az adósságrendezésre szolgáló hitelek kamatai magasabbak, tehát nagyon utána kell számolni annak, hogy megéri-e belevágni. Az sem mindegy, hogy valaki már BAR-listásként áll-e neki a keresgélésnek, ebben az esetben ugyanis kevés esély van arra, hogy kiváltják a hitelt - mondja Gróf Anna Mária.

Ha mégis hajlandóak segíteni, akkor annak alaposan megkérik az árát. A bankoktól eltérő keretek között működő úgynevezett pénzintézetek a magas törlesztőrészlet mellett akár három-hat havi kauciót is elkérhetnek, és ezt a futamidő végéig vissza is tartják.

Budapest Bank - kedvezőbb konstrukció

A Budapest Bank több termékkategóriát is kidolgozott a tartozásaikat egyetlen hitellé alakító ügyfelei számára. A Fedezet nélküli adósságrendező hitelt, a Könnyített konstrukciót és a Relax adósságrendező hiteleket azoknak ajánlják, akik drágább kölcsöneiket egy olcsóbb, kedvezőbb konstrukciójúra szeretnék átváltani, vagy túl magas törlesztőrészleteiket nem kívánják egyszerre többfelé fizetni.

Ha szorult helyzetbe kerültél, akkor már csak azért is érdemes elgondolkoznod a Budapest Bank ajánlatán, mert adósságod rendezése mellett szabad felhasználású kölcsönhöz is hozzájuthatsz.

Fontos tudnod!
Nem te döntöd el, hogy melyik termékkategóriára vagy jogosult, ez minden esetben a hitelbírálat függvénye. Azt, hogy a bank melyik változatot ajánlja fel, fizetési szokásaid, a jelenlegi adósságod mértéke és hitelképességed is befolyásolhatja.

OTP Bank - csak saját ügyfeleknek!

Túlköltekezett, hátralékos ügyfeleinek javasolja az OTP Bank devizában nyilvántartott, jelzálog típusú hitelét. Az adósságrendezés céljából is igénybe vehető konstrukcióval hátralékos, OTP-s fogyasztási hiteledet egy jelzálog típusú hitelre válthatod. Az euróban felvehető, változó kamatozású, minimum egy, maximum 25 évre igényelhető kölcsön feltétele - többek között -, hogy a hiteligénylés időpontját megelőző három hónapban állandó munkaviszonyod és rendszeres - a mindenkori minimálbér összegével megegyező vagy annál magasabb - jövedelmed legyen. Az OTP adósságrendező hitelére csak OTP banki hitellel rendelkező ügyfelek pályázhatnak, de itt sem számíthatnak sikerre azok, akiknek a neve szerepel a BAR-listán.

Osztrák hitel - ha itthon bezáródtak a kapuk

Ha minden kötél szakad, és a magyar bankok elutasították a kérelmedet, akkor - nagyon körültekintően és óvatosan - megpróbálkozhatsz az ország határain kívül. Nem véletlen, hogy egyre többen nyugati szomszédunknál találják meg a számításaikat, legalábbis, ami az adósságrendező hitelt illeti.

Az osztrák kölcsön felvétele akkor ajánlott, ha BAR-listásként nem számíthatsz a magyarországi kereskedelmi bankok segítségére, ha jövedelmed nem a bankszámládra érkezik, és azt nem tudod igazolni, vagy, ha cégtulajdonosként 0-s APEH-igazolás hiányában itthon nem tudsz hitelhez jutni. Az osztrák adósságrendező kölcsön feltétele minden esetben egy forgalomképes, legalább tízmillió forint forgalmi értékű ingatlan.

Ezt is szeretjük