Mire költött 5 milliárd forintot két nap alatt a kormány?
A kormány két hónap alatt 16 milliárd forintot csoportosított át az általános tartalékból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A csütörtöki 2,5 milliárd forintos átcsoportosítás után pénteken 2,2 milliárdos átcsoportosítást hajtott végre a kormány az általános tartalék terhére - írja a portfolio.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI

Két nap alatt 5 milliárd, két hónap alatt 16 milliárd forint

Mint a lap cikkéből kiderül, ezzel a kormány bő két hónap alatt 16 milliárd forintot költött el az egész évre tervezett 100 milliárd forintos rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából.

Pénteken két kormányhatározat is megjelent a Magyar Közlönyben, melyekkel a kormány összesen 2,2 milliárd forinttal csökkentette az általános tartalékot.

2 milliárd a reformátusoknak

Ezek szerint a debreceni református oktatási-nevelési intézményrendszer infrastrukturális fejlesztésére a kormány idén 1,9 milliárd forintot költ.

Ez a határozat arról is rendelkezik, hogy a 2014-es, 2015-ös és 2016-os költségvetésben rendre 3, 2,7, illetve 2,4 milliárd forintot biztosít ugyanerre a célra.

Egy másik határozattal a kormány 354 millió forintot fordít a Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság közérdekű feladatai feltételeinek tőkeemeléssel történő biztosítására.

Majdnem 7 milliárd a Fradi-stadion fejlesztésére

Mint a lap táblázatából kiderül, a kormány 6,9 milliárd forintot adott az FTC Stadion fejlesztésére, 1,2 milliárd forintot a Magyar Turizmus Zrt. hatékony marketingtevékenységére, 1,53 millió forintot a fővárosi, megyei kormányhivatalok és járási kormányhivatalok kialakítására.

Ezt is szeretjük