Kinek jó ez? Az énekes halálhírét keltették a neten

Sokkoló pletyka

Justin Bieber nem az egyetlen, akiről időről időre felbukkan egy valótlan halálhír az interneten.

Justin Bieber sok mindenben első, de az elmúlt napokban egy igazán bizarr lista élére került. A Synthesio nevű kutatócég ugyanis kiderítette, ő az a híresség, akinek a leggyakrabban keltik halálhírét.

Bieber mellett Zayn Malik is előkelő helyet foglal el a listán, és még sok más sztár haláláról indítanak el a rajongók időről időre ilyen pletykát.

A leghalottabb híresség

Justin Bieber ezzel az eredménnyel egy új címet szerzett magának: ő lett a leghalottabb híresség a világon. Persze csak a szó átvitt értelmében, ugyanis a fiatal énekes az, akinek a leggyakrabban felröppen a halálhíre.

A Synthesio a twitteres hashtagokon keresztül vizsgálta az eredményeket, és következtetéseket vont le a retweetek és a válaszok mennyiségéből. Ebből nemcsak az derült ki, hogy Bieber átlagosan kéthetente veszti életét a hírek szerint, de az sem titok, hogy a halál legnépszerűbb oka a kábítószer-túladagolás, a második helyen pedig egy végzetes autóbaleset áll, az énekes Ferrarijával. 

A morbid lista második helyére a One Direction egyik tagja, Zayn Malik került, de nem maradt ki a felsorolásból az egykori sztárpár, Rihanna és Chris Brown sem. A kutatást végzők szerint ők is elég sűrűn haltak meg a netezők szerint az elmúlt három hónapban.

Furcsa eredmények

A kutatást végzők szerint egyáltalán nem ritka jelenség a közösségi oldalakon, hogy egy-egy hírességről elterjesztik, hogy meghalt, az azonban furcsa, hogy egy bizonyos sztárral kapcsolatban többször és gyakrabban teszik ezt. Azt is érdekesnek tartják, hogy a One Direction öt tagja közül egyedül Zayn az, aki ennek rendszeresen áldozatul esik.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az ízléstelen szokás azonban nem új keletű, már a Twitter létezése előtt is sok példa volt hasonló esetre. A múlt században például a Beatles tagjának, Paul McCartney-nak keltették halálhírét, Elvis Presley tényleges eltávozása után pedig többen látni vélték a néhai énekest.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük