Így újítsd fel a szobád pár ezer forintból - Látványos ötletek

Ha fel szeretnéd dobni a kuckód, elég, ha bevetsz néhány egyszerű, de nagyszerű, filléres dolgot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszer mindenkit elkap a rendezkedési vágy, akinek van saját szobája. Ahogy változik a korod, úgy változik az ízlésed is, és az a berendezés, amit egy éve még imádtál, szinte egyik napról a másikra unalmasnak tűnhet.

Megéri tehát összegyűjteni néhány ezer forintot a zsebpénzből, és feldobni a helyiséget valami új dekorációval. Ha kreatív vagy, ügyeskedhetsz is, de ha nincs kedved hozzá, az alábbi tippek között akkor is találsz majd kedvedre valót.

A fal felújítása

Ha már unod a posztereket, szabadulj meg tőlük! Ragassz fel akár keret nélkül saját készítésű fotókat, képeket a családdal, barátokkal, amit csak szeretnél! Díszítheted a felületet falmatricával, faltetoválással is, amit akár az interneten is meg tudsz rendelni, és már kétezer forint alatt is beszerezheted. A minták sora végtelen, és - bár ez egy kicsit drágább - már egyedi matricát is készíttethetsz magadnak.

Kreatív dekoráció

Az ablakra, plafonra fellógatva, vagy egy nagy tálba összegyűjtve remekül mutatnak a színes fonallabdák. Te magad is elkészítheted: egy jó hosszú fonaldarabot áztass vízbázisú ragasztóba. Fújj fel egy gömbölyű lufit, majd tekerd köré a lecsepegtetett fonalat össze-vissza, vagy akár valamilyen rendszer szerint.

Fűzz bele egy cérnát, és akaszd fel valahová. Ha megszáradt és megkeményedett a fonal, csak szúrd ki a lufit egy tűvel, és már kész is a fonallabda.

Virágdísz lustáknak is

Ha úgy érzed, nem bírsz el egy szobanövénnyel, vagy kedved sincs locsolni és gondozni, akkor sem kell lemondanod a virágról. Egyszerűen fogj egy régi, de még szép padlóvázát, és tegyél bele néhány plüssvirágot. A színes, puha növények pár száz forintba kerülnek, és többféle színben, méretben kaphatók. Ha kreatív vagy, készíthetsz a plüss mellé színes papírrózsákat is. A vázába tehetsz száraz ágakat is, ami köré tekerhetsz apró fényfüzért is.

Világítás

Rengeteget dob a szobád hangulatán egy jól eltalált világítás. A színes izzók vagy az egyszerű karácsonyfaégők a falra szerelve sejtelmes, derengő, igazán stílusos fényt adnak a szobádnak. Éjjeli világításként jól jöhet egy vöröses fényű sólámpa is, amit 2-3000 ezer forintért beszerezhetsz, és a hangulatos hatáson kívül a légzőszervekre is jó hatással van.

Textilek

Ha a szőnyeg, az ágytakaró, a függöny és a díszpárnák harmonizálnak, az sokat dob a szobán. Egy rongyszőnyeg néhány száz forint, és mindenféle színben kapható. Ágytakarónak jó egy ugyanilyen, vagy hozzá illő színű puha pléd, a díszpárnáidat pedig magad is felújíthatod: egy tetszőleges anyagból szabj le két négyzetet, amik pár centivel túllógnak a párna mindkét oldalán.

Ollóval vagdosd be az anyag mind a négy oldalát úgy, hogy rojtok legyenek a plusz hosszból. Tedd a két textildarab közé a párnát, és kezdd el összecsomózgatni a szemben lévő rojtokat. Így varrás nélkül készíthetsz új huzatot a díszpárnáidnak. 

Ezt is szeretjük