Színészóriások Szombathelyen!
Péntek esti premier a Weöres Sándor Színházban
Az ügynök halála címszerepében Jordán Tamást láthatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szombathelyi Weöres Sándor Színházban 2011. május 13-án mutatják be Arthur Miller világhírű drámáját, Az ügynök halálát. A darabot Valló Péter rendezte, a főszerepben Jordán Tamást láthatod, feleségét pedig Kiss Mari játssza. A színház aktuális havi műsorát itt láthatod.

Az ügynök halála

A címszereplő egy a hatvanas évei elején járó utazóügynök, akit sikertelensége és korai szenilitása miatt elbocsátanak a munkájából. A kisember dédelgetett álmai a sikerről és családja nagyszerűségéről szertefoszlanak. Fia, Biff szintén munkanélküli, másik fia, Happy pedig cinikus nőcsábász. Willy alig-alig tudja tudomásul venni, hogy egész családja és az ő élete is a nagy szavak élő cáfolata.

Szereplők

  • Willy Loman – Jordán Tamás
  • Linda – Kiss Mari
  • Biff – Orosz Róbert
  • Happy – Kálmánchelyi Zoltán
  • Bernard – Endrődy Krisztián

Az esendő, a hétköznapok anyagi és lelki súlya alatt görnyedő, az álmai mellett végsőkig kitartó kisember a megértő, de nem megbocsátó vizsgálat alanya. Most, a világválság idején a közösség számára látszólag feleslegessé vált, de mindennek ellenére szeretetre méltó ügynök figurájában valószínűleg több nemzedék tagjai is magukra ismernek.

Fotó: Nagy Ákos Balázs

Ezt is szeretjük