Csodás átalakuláson ment keresztül a budapesti ház, pedig csak az egyik falon változtattak
A Színes Város Csoport projektjének köszönhetően a Vuk című rajzfilm karakterei színesítik egy józsefvárosi ház tűzfalát.

budapesti-hazak
beauty and style
Top olvasott cikkek

Óriási festmény látható a Józsefvárosban található Baross utca 109. szám alatti ház tűzfalán. A Vuk című rajzfilm karaktereit ábrázoló kép kedden készült el - adta hírül a Színes Város Csoport. A művészek Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII. kerületben.

Három évvel ezelőtt indult útjára az a kezdeményezés, hogy régi magyar mesék kerüljenek a VIII. kerület lakóházainak falára. A tűzfalak minden esetben energetikai korszerűsítésen is átesnek, amely megoldásnak köszönhetően hosszú távon fejlesztik a társasházak homlokzatait. A projektekre a társasházak az önkormányzatnál, pályázat útján jelentkezhettek.

Színes város projekt

Megyeri András, a Színes Város Csoport alapítója elmondta: a Norvég Civil Alap által támogatott, tíz évvel ezelőtt életre hívott kezdeményezés eredeti célja többek között az volt, hogy hídszerepet alakítsanak ki az alkotó művészek, a helyi közösségek, a civil szervezetek, az önkormányzatok és a nagyvállalatok között. Mint mondta, a józsefvárosi projektek jelentős mérföldkőnek számítanak a szervezet életében, ugyanis itt példaértékszerűen valósult meg az, amit tíz évvel ezelőtt megálmodtak.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Ezt is szeretjük