10 kihagyhatatlan étel szilveszterkor
Ha vendégeket vársz, vagy egyszerűen csak szeretnél egészséget vagy éppen gazdagságot az újévben, akkor ezeket egyed!

Dia

 	Virslis falatka 	A levelestésztába csavart virslidarabok nem csak gyorsan elkészülnek, hanem praktikusak is, ha sok vendéget vársz. Az apró falatok igazán laktatóak, ráadásul remekül felszívják az alkoholt is.

Virslis falatka

A levelestésztába csavart virslidarabok nem csak gyorsan elkészülnek, hanem praktikusak is, ha sok vendéget vársz. Az apró falatok igazán laktatóak, ráadásul remekül felszívják az alkoholt is.

Dia

 	Rétes 	A babona úgy tartja, hogy az újév napján fogyasztott rétes nem csak gazdagságot ígér, hanem hosszú életet is. Még ha a szóbeszéd nem is igaz, a rétes remek vendégváró lehet az év első napján.

Rétes

A babona úgy tartja, hogy az újév napján fogyasztott rétes nem csak gazdagságot ígér, hanem hosszú életet is. Még ha a szóbeszéd nem is igaz, a rétes remek vendégváró lehet az év első napján.

Dia

 	Lencse 	Nincsen újév lencse nélkül. Az apró szemes zöldségről úgy tartja a néphit, hogy gazdagságot hoz az újévben. Ezért minden háztartásban ott a helye egy adag lencséből készült ételnek - például főzeléknek vagy salátának - az asztalon január 1-én.

Lencse

Nincsen újév lencse nélkül. Az apró szemes zöldségről úgy tartja a néphit, hogy gazdagságot hoz az újévben. Ezért minden háztartásban ott a helye egy adag lencséből készült ételnek - például főzeléknek vagy salátának - az asztalon január 1-én.

Dia

 	Pogácsa 	A pogácsa a legkedveltebb vendégváró finomság. Hipergyorsan és számtalan módon elkészhető, ráadásul felszvja az elfogyasztott alkoholmennyiséget is. A babona úgy tartja, hogy még az óévben el kell fogyasztani a szilveszterre sütött pogácsát, ugyanis csak ebben az esteben hoz szerencsét az új esztendőben.

Pogácsa

A pogácsa a legkedveltebb vendégváró finomság. Hipergyorsan és számtalan módon elkészhető, ráadásul felszvja az elfogyasztott alkoholmennyiséget is. A babona úgy tartja, hogy még az óévben el kell fogyasztani a szilveszterre sütött pogácsát, ugyanis csak ebben az esteben hoz szerencsét az új esztendőben.

Dia

 	Hurka 	Vidéken szokás hurkát és kolbászt fogyasztani szilveszter éjjel, ugyanis a néphagyomány szerint a disznótoros gondoskodik arról, hogy a ház lakói a következő évben ne szenvedjenek hiányt semmiben. 	 

Hurka

Vidéken szokás hurkát és kolbászt fogyasztani szilveszter éjjel, ugyanis a néphagyomány szerint a disznótoros gondoskodik arról, hogy a ház lakói a következő évben ne szenvedjenek hiányt semmiben.
 

Dia

	Kocsonya	Régen tipikusan a szilveszteri menü része volt a kocsonya. A zselésre főzött húslevest egyes helyeken kizárólag hússal, máshol zöldséggel együtt csinálják.

Kocsonya

Régen tipikusan a szilveszteri menü része volt a kocsonya. A zselésre főzött húslevest egyes helyeken kizárólag hússal, máshol zöldséggel együtt csinálják.

Dia

 	Kaszinótojás 	A hidegtálak mindig jól jönnek, amikor össznépi mulatságot szervezel. Ennek egyik legfontosabb eleme a kaszinótojás, ami gyorsan elkészül és rendkívül finom. Franciasalátaágyon vagy sonkatekercs társaságában szokás tálalni.

Kaszinótojás

A hidegtálak mindig jól jönnek, amikor össznépi mulatságot szervezel. Ennek egyik legfontosabb eleme a kaszinótojás, ami gyorsan elkészül és rendkívül finom. Franciasalátaágyon vagy sonkatekercs társaságában szokás tálalni.

Dia

	Koktélszendvics	Nem muszáj nagy sütés-főzésbe kezdened, ha szilveszterkor vendégeket vársz. Néhány koktélszendviccsel könnyedén jóllakathatod a bulizó embereket.

Koktélszendvics

Nem muszáj nagy sütés-főzésbe kezdened, ha szilveszterkor vendégeket vársz. Néhány koktélszendviccsel könnyedén jóllakathatod a bulizó embereket.

Dia

 	Malacsült 	A malacról úgy tartják, hogy szerencsét túr, ezért szokás új év napján sertésből készült fogást fogyasztani. A babona szerint ugyanis így a jövő év szerencsében és gazdagságban fog telni.

Malacsült

A malacról úgy tartják, hogy szerencsét túr, ezért szokás új év napján sertésből készült fogást fogyasztani. A babona szerint ugyanis így a jövő év szerencsében és gazdagságban fog telni.

Dia


            	Korhelyleves
            	Egyes vidékeken a korhelyleves vagy másképpen káposztaleves tipikusan újévi fogásnak számít. A füstölt hússal, kolbásszal és savanyúkáposztával készült étel az egyik legmagyarosabb fogás, az biztos, hogy a másnapos gyomornak nem tesz túl jót.

Korhelyleves

Egyes vidékeken a korhelyleves vagy másképpen káposztaleves tipikusan újévi fogásnak számít. A füstölt hússal, kolbásszal és savanyúkáposztával készült étel az egyik legmagyarosabb fogás, az biztos, hogy a másnapos gyomornak nem tesz túl jót.

Ezt is szeretjük
Szerző: Debreceni Andi
Fotó: