Szereted a dzsesszt? Május 26-án a Millenárison lép fel a világhírű zenész

Brian Culbertson neve ismerős a dzsessz- és a funk kedvelőinek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A smooth jazz és funk új trónkövetelője Brian Culbertson, aki 8 évesen kezdett zenélni, és mára a zongora mellett a harsona és a basszusgitár mesterévé nőtte ki magát.

A hangszeres tudás mellett az amerikai fiatalember számára teljesen természetes, hogy a közönség a show-t is díjazza, így május 26-án este 20 órakor a Millenáris Teátrumban egy felejthetetlen koncert részese lehetsz. Jegyedet itt válthatod meg.

Brian Culbertson május 26-án

Fényképes bizonyíték is van arra nézve, hogy Brian már igen korán kezdte: a Bringing Back The Funk című lemez borítóján egy olyan fotó látható, melyen a művész két és fél évesen fejhallgatóval a fején hallgat egy Earth Wind & Fire lemezt, a legteljesebb átéléssel.

Később, amikor már beszélni is tudott elmondta, hogy nagy hatással volt rá többek között a Brecker Brothers és James Brown munkássága is.

A fiatal tehetség a chicagói DePaul Egyetem elvégzése után 1994–ben rögtön kiadta első lemezét, melyet azóta még 12 album követett.

A kiadványok mellett eddig 25 olyan dal elkészítésében vett részt zenészként és producerként, melyek mind elérték a listák csúcsát.

Diszkográfia

Long Night Out (1994), After Hours (1995), Modern Life (1995), Secrets (1997), Somethin' Bout Love (1999), Nice & Slow (2001), Come On Up (2003), It's On Tonight (2005), A Soulful Christmas (2006), Bringing Back The Funk (2008), Live From The Inside (2009), XII (2010)

Hallgass bele a zenébe!

Ha kedveled a jazzt, de nem ismered Brian Culbertson zenéjét, kattints az alábbi videóra és hallgass bele!

Ezt is szeretjük