Megőrült az időjárás: tényleg ez vár a héten az országra
Nem átlagos őszi időben lesz részünk a héten. Mondjuk az egész hónapra igaz ez.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tegnapi időjárás is jelezte már, hogy még nincs vége a nyárnak, szeptemberben is lehetnek forró napok. Aki erre a hétre tartogatta a nyaralást, az nagyon örülhet, ugyanis augusztusi időt kap az utószezonban.

Visszatér a kánikula, de mutatjuk egészen pontosan, hogy mire kell számítani ezen a héten.

Aki a héten megy nyaralni, jól választott időpontot

Ma még főleg északon és Budapesten van esélye némi esőnek, de az ország többi részén csak egy kis szél zavarja meg a 25-30 fokos nappali hőmérsékletet.

Szerdán aztán már csak elvétve lehet eső az északi országrészben, délen pedig szinte zavartalan lesz a napsütés. Az ország nagy részén azért némi felhőre számítani kell. Hajnalban 13-18 fok lesz, napközben pedig már 27-31 fok várható.

Csütörtöktől már sehol sem kell csapadékra számítani, és zavartalan lesz a napsütés is. A Kisalföldön már csak 19-20 fokig hűl le a levegő hajnalban, de a hűvösebb vidékeken sem lesz kevesebb 12 foknál. Napközben 29-33 fok lesz.

Hétvégén véget ér az őszi forróság

Pénteken folytatódik a szeptemberi nyár, 30-34 fokkal, egyébként ezen a napon tetőzik az őszi kánikula. Napsütésben bőven lesz része az egész országnak, csapadékra nem kell számítani. Egyelőre úgy tűnik, hogy hétvégén érkezik a fordulat, és már a szombatot is viharok ronthatják el, bár még mindig meleg lesz. A hosszabb távú előrejelzések szerint vasárnaptól enyhülhet a hőmérséklet, ekkor ugyanis már csak 18-22 fok várható, és esőben is bőven lesz részünk.

Ha a Balatonnál leszel a héten, napozásra bármelyik nap készülhetsz a hétvégéig, ám a vízben csak a bátrabbak mártózzanak meg, mivel jelenleg 18 fok körüli a tó vize.

Kellemes szeptember várható

A szeptember második fele kifejezetten kellemesnek ígérkezik, még a hétvégén várható lehűlés után is. Egyelőre nagyon távolinak tűnnek a fagyot hozó hajnalok, és a hosszú távú jóslatok szerint ez még október elejére is igaz lesz. Napközben is 20 fok fölötti maximumokkal lehet számolni a hónapban.

Ezt is szeretjük