Megérkezett az első fagy: először mértek mínuszt az idei ősz során
A Pest megyei Kakucson -1,1 fokig hűlt le a levegő.

fagy-level
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Legutóbb május 10-én volt fagy az országban, akkor Zabaron mínusz 1,2 Celsius-fokot mértek - írták.

A mostani éjszakai minimumhőmérsékletek eloszlását nagyban befolyásolta a felhőzet alakulása, hiszen a borult tájakon plusz 10 fok körül maradt a hőmérséklet. Országos átlagban 6,4 fok volt.

A Pest megyei Kakucson viszont mínusz 1,1 fokig hűlt le a levegő. Az idei ősz első negatív értéke csaknem napi rekord is lett, 1997-ben Alcsútdobozon, valamint 2007-ben Zabaron mindössze 0,4 fokkal mértek alacsonyabb hőmérsékletet ezen a napon - ismertették.

Az előrejelzés szerint a következő napokban is csak néhol mérhetnek fagypont közeli értéket, jellemzően 5 fok felett alakulnak a minimumértékek. A nappali maximumok pedig fokozatosan emelkednek, a hétvégén helyenként 25 fok is lehet.

Kiemelt kép: Getty Images

Elképesztő, mit művel a falevelekkel a művész

Rövid idő alatt egy egész tömeg lett kíváncsi a tehetséges japán alkotóművész falevélkivágásaira, melyek hihetetlenül aprólékosak, és amik között nincs két ugyanolyan.

Ezt is szeretjük