Már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával: bármelyik zsebből fizethetsz érte
A lehetőség május 31-ig él.

szep-kartya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Keddtől érvényes az élelmiszerárstop, és már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával egészen május 31-ig - írta közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra keddi videójában azt mondta: az egész Európában drasztikusan emelkedő energiaárak az európai élelmiszerek árára is kihatnak.

Az élelmiszerárstop hét terméket érint, ezek: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej. Az árstop 2022. február 1-től május 1-ig tart. A kormányszóvivő hozzátette, amellett, hogy ez ellen az élelmiszerárstoppal védekeznek, lehetővé tették azt is, hogy már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával, szintén május 31-ig.

Felidézte: mivel a SZÉP-kártya zsebei közötti átjárhatóság már tavaly április óta működik, így élelmiszert is bármely zsebből - tehát nemcsak a vendéglátás, hanem a szálláshely és a szabadidő alszámláról is - lehet fizetni. Azok a munkavállalók tehát, akik rendelkeznek SZÉP-kártyával, azt már a napi élelmiszer-vásárláshoz is fel tudják használni - mondta Szentkirályi Alexandra.

Kiemelt kép: MTVA/Róka László

Van, ami egy évig is fogyasztható a lejárati dátum után

Útmutatót tett közzé a Nébih a lejárt minőségmegőrzési idejű termékek fogyaszthatósági határidejéről.

Ezt is szeretjük