Íme, a 6,8 milliárd forintból felújított Szent Imre Kórház belülről
Hivatalosan is átadták a Szent Imre Kórház felújított egységeit és új szárnyát.

Dia

 	A Szent Imre Kórház 60 évvel ezelőtt  	Így nézett ki a kórház az '50-es években. A fürdő története 1850 körül kezdődött, amikor a terület tulajdonosa kutakat ásatott, mert az öntözéshez sok vízre volt szüksége. A feltörő vizet meglepően keserűnek találták, ezért 1853-ban vegyelemeztették, és a szakvéleménynek megfelelően egy évvel később Unger Ferenc budai gyógyszerész a források felhasználásával gyógyvíz-fürdőt építtetett.

A Szent Imre Kórház 60 évvel ezelőtt

Így nézett ki a kórház az '50-es években. A fürdő története 1850 körül kezdődött, amikor a terület tulajdonosa kutakat ásatott, mert az öntözéshez sok vízre volt szüksége. A feltörő vizet meglepően keserűnek találták, ezért 1853-ban vegyelemeztették, és a szakvéleménynek megfelelően egy évvel később Unger Ferenc budai gyógyszerész a források felhasználásával gyógyvíz-fürdőt építtetett.

Dia

	Mindent átalakítottak	Az Európai Uniós támogatással elkészült projekt során szinte mindent átalakítottak.	 

Mindent átalakítottak

Az Európai Uniós támogatással elkészült projekt során szinte mindent átalakítottak.
 

Dia

	Idén áprilisban adták át	2011 áprilisában hivatalosan is átadták a Szent Imre Kórház felújított egységeit és új szárnyát. A beruházás három évig tartott.	 

Idén áprilisban adták át

2011 áprilisában hivatalosan is átadták a Szent Imre Kórház felújított egységeit és új szárnyát. A beruházás három évig tartott.
 

Dia

	A műtőket is felújították	A felújítás eredményeképpen az „A” épületben angiográfiás műtő, speciális intenzív osztály, továbbá irodák is kialakításra kerültek.

A műtőket is felújították

A felújítás eredményeképpen az „A” épületben angiográfiás műtő, speciális intenzív osztály, továbbá irodák is kialakításra kerültek.

Dia

	Akadálymentes szoba	A projekt keretében a fejlesztett területek komplex akadálymentesítése is megvalósult.	 

Akadálymentes szoba

A projekt keretében a fejlesztett területek komplex akadálymentesítése is megvalósult.
 

Dia

	Minden csillog	Elkészült egy kiszolgáló közlekedési alagút, megtörtént az érintett térség parkosítása, illetve a kórház több részlegén nagy értékű orvostechnikai eszközök beszerzésére is sor került.	 

Minden csillog

Elkészült egy kiszolgáló közlekedési alagút, megtörtént az érintett térség parkosítása, illetve a kórház több részlegén nagy értékű orvostechnikai eszközök beszerzésére is sor került.
 

Dia

	Korszerűsítettek is	Megvalósult emellett a járóbeteg-szakambulancia korszerűsítése, és egy teljesen új Kardiometabolikus és Érrendszeri Centrum is létrejött általános belgyógyászati és kardiológiai rendelőkkel és egyéb egységekkel, ahol ugyancsak a legújabb technológiákat alkalmazzák.	 

Korszerűsítettek is

Megvalósult emellett a járóbeteg-szakambulancia korszerűsítése, és egy teljesen új Kardiometabolikus és Érrendszeri Centrum is létrejött általános belgyógyászati és kardiológiai rendelőkkel és egyéb egységekkel, ahol ugyancsak a legújabb technológiákat alkalmazzák.
 

Dia

 	Közel 7 milliárd forint  	A projekt 6,8 milliárd forintból valósult meg az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával.

Közel 7 milliárd forint

A projekt 6,8 milliárd forintból valósult meg az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával.

Dia

	Leszállópálya is van	A létesítmény tetején mostantól helikopter-leszállópálya is a betegek rendelkezésére áll, amely nagymértékben elősegíti a sürgős esetek ellátását.	 

Leszállópálya is van

A létesítmény tetején mostantól helikopter-leszállópálya is a betegek rendelkezésére áll, amely nagymértékben elősegíti a sürgős esetek ellátását.
 

Dia

	Van épületfelügyeleti rendszer is	A beruházásnak köszönhetően mind a négy épületben épületfelügyeleti rendszert telepítettek.

Van épületfelügyeleti rendszer is

A beruházásnak köszönhetően mind a négy épületben épületfelügyeleti rendszert telepítettek.

Ezt is szeretjük
Szerző: Oroszi Babett
Fotó: