Így mossa le az Orbán-kormány Gyurcsányt és Bajnait
Századvég: a magyar választók a jelenlegi Fidesz-kormánnyal elégedettek a leginkább 2002 óta.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Századvég - amely rendre olyan eredményekre jut, melyek a kormány és a Fidesz munkájának eredményességét mutatják - legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyar választók a jelenlegi Fidesz-kormánnyal elégedettek a leginkább 2002 óta.

Bajnai Gordon
Orbán Viktor

Az intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében hangsúlyozza: június elején készített felmérésük alapján a véleménnyel rendelkező válaszadók 46%-a szerint a jelenlegi Orbán-kormány összteljesítménye a legjobb az elmúlt tíz évet figyelembe véve.
    

Hozzáteszik: további 31% a 2002-2006-os MSZP-SZDSZ kormány teljesítményét értékelte a legtöbbre, 23% pedig a 2006-2010-es Gyurcsány-Bajnai kormányzati ciklust látta a legeredményesebbnek.     

Ők a legjobbak, nincs mese

A Századvég szerint a 2010-es Fidesz-kormány elmúlt két évének teljesítményét nemcsak összességében, hanem a meghatározott részterületek dimenziójában is a legjobbnak értékelte a megkérdezettek többsége.

Mint írják, a témát ismerő válaszadók jelentős többsége az Orbán-kormányt tartja a legeredményesebbnek a bajba jutott devizahitelesek megsegítése ügyében - 86% -, az államadósság csökkentése - 66% -, az emberek véleményének meghallgatása - 64% -, a közbiztonság - 58% - , Magyarország megújítása, az állam reformja - 57% -, valamint nemzeti identitás és büszkeség - 54% - és a családok védelme területén - 52%.


A felmérés adatai alapján Magyarország nemzetközi megítélése, valamint az oktatás és az egészségügy helyzetének javítása terén tapasztalhatók a legkisebb eltérések az egyes kormányok minősítésében.

A nemzetközi megítélésünket is javították, sokkal jobban, mint Gyurcsányék!

A nemzetközi megítélés terén a megkérdezettek 39%-a a jelenlegi Fidesz-kormányt, 31%-a a 2002-2006-os MSZP-SZDSZ-kabinetet, másik 30%-a pedig a 2006-2010-es Gyurcsány-Bajnai-kormányok teljesítményét tartja a legjobbnak.
    

Az oktatás helyzetének javítása területén a második Orbán-kormány 38%-ot kapott, a Medgyessy-Gyurcsány-kabinetek 32%-ot, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok pedig itt is 30%-ot, míg egészségügyi téren a jelenlegi vezetés 37%-ot, az elmúlt szocialista kormányok pedig időrendben 36, valamint 27%-ot értek el.
    

Nem a Fidesz-székházban készült a felmérés

A Századvég június 4-11. között, telefonos kérdőívekkel végezte közvélemény-kutatását, amelynek során ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú személyt kérdezett meg. Az intézet tájékoztatása szerint az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.


Ezt is szeretjük