Egy igazán ütős éjszaka!
GOCOO – Ősrobbanás
A japán együttes Európa turnéjának egyetlen magyarországi koncertjének állomása a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy japán közmondás szerint, ha kint zord az élet és fekete a világ, bent felveszem a cseresznyeruhát. Mikor a GOCOO hét nő és négy férfi alkotta ütő együttese egyszerre csap le a taiko dobokra, a legősibb hangzásvilág szólal meg a színpadon, hív, hogy mi is nyíljunk ki, akár a szakura virágai, s teszi mindezt felhőtlen boldogsággal.

A Gocoo egyike japán legnépszerűbb taiko dobos zenekarának. Hagyományosan hosszú, nyújtott formájú, gyertyánszilből készült japán dobokból álló dob-szettek, összesen mintegy 40 dob segítségével varázsolnak minden képzeletet, felülmúló látványt és hangzást a színpadra.

A tradicionális taiko-dobolás mellett különböző experimentális hangszereket is alkalmaznak. Zenéjüket nem csupán a keleti kultúrkör vagy a világzene megszállottjai kedvelik.

Múlt és jövő zenébe gyúrva

Műsoruk ugyanúgy népszerűi, rockos, technós közegben is, hiszen a fiatal zenészekből álló csapat a tradicionális taiko hangzás prezentálása mellett a ritmusok szabadságát hirdetve, a világ számos eltérő hangvételű zeneiségét magába szívva modern, és sokszínű produkcióval áll a közönség elé.

Így a dobok keltette egyedülálló módon összetett ritmusokat, mégis sokféle stílust felölelő varázslatos produkció, egyesíti a különböző korosztályokat és az eltérő ízlésvilágú zenerajongókat.

Az együttes olyan ismert fesztiválokon lépett fel, mint a Byron Bay Bluesfest, a WOMAD vagy a BOOM, de 2007-ben játszottak a Szigeten is.
A Matrix című nagysikerű amerikai-ausztrál sci-fi film filmzenéjét is ők komponálták. Legyél ott 2011. június 7-én, kedden 20:30-kor. Rendeld meg a jegyeket már most!

További információkért és a programokért kattints!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1741736&banner=1741737&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

edvin lead
  • koncert
  • programajánló

Mindörökké Liszt!

Ezt is szeretjük