Mindörökké Liszt!
Edvin Martonnal és Janicsák Vecával
Nagyszabású koncerttel nyit a Budapesti Nyári Fesztivál 2011 a Margitszigeten. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazi zenei különlegességgel nyitja meg kapuit a Budapesti Nyári Fesztivál. Június 10-én Mindörökké Liszt! címmel Edvin Marton és sztárvendégei adnak rendhagyó és nagyszabású koncertet a Liszt emlékév alkalmából.

A különleges esten különleges program várja mind a klasszikus zene, mind a könnyedebb műfajok kedvelőit. Elhangoznak a 200 éve született Liszt Ferenc legnépszerűbb művei eredetiben és átiratban, zongorán és szólóhegedűn. A külön erre az alkalomra százhúsz tagúra bővülő zuglói nagyszimfonikusokat, a Szent István Szimfonikus Zenekart Záborszky Kálmán vezényli.

A koncerten sor kerül Edvin Marton kifejezetten erre az alkalomra komponált, hegedűre és nagyzenekarra írt zeneművének ősbemutatójára. Az est fénypontja a világhírű hegedűművész és női sztárvendége, a 2010 legjobb hangjának választott Janicsák Veca közös fellépése lesz.

A kárpátaljai születésű, Emmy-díjas világhírű hegedűművész, zeneszerző, Edvin Marton 1997-ben, igencsak fiatalon, első lett a Kanadában megrendezett C.A.O. Unique nemzetközi hegedűversenyen, ahol egy felbecsülhetetlen értékű Stradivari hegedűt vehetett át elismerésül - a hegedű körülbelüli értéke 4 millió dollár.
Csak 8 Stradivarius hegedű létezik a világon, amely ilyen tulajdonságokkal és hangminőséggel bír. Legtöbbjük múzeumokban tálalható meg. Olyan finom hangok szólalnak meg ezen a hangszeren, hogy még a brunei hercegnő is elámult, amikor hallotta Edvint játszani rajta és azonnal meg is hívta őt Dubaiba

Mi a titka a Stradivarius hegedűnek, amely a legtökéletesebb és legértékesebb hangszer a világon?

Zenészek és zenekedvelők évszázadokon át gyakran annak a titkos összetevőkből álló lakknak tulajdonították a Stradivarius hegedű angyali-földöntúli hangszínét, mely sokak szerint az emberi lélek hangjához hasonló-, amelyet Antonio Stradivarius használt három évszázaddal ezelőtt vonós hangszer műhelyében, Cremona-ban, Olaszországban.

Edvin Marton azon kevés magyar előadók egyike, akinek sikerült az elmúlt években művészként és emberként megalapoznia a helyét nemzetközi szinten. Minden földrészen meghódította a közönség szívét. A zenéje, amelyet önmaga komponált és amely modern ritmusra és hegedűre alapozva a mai életérzést fejezi ki, a világon szinte minden országba eljutott és milliók kedvence lett.

Jegyeket ide kattintva rendelhetsz!

Ne hagyj ki egyetlen különleges eseményt sem az Év Leghosszabb és Legszínesebb Fesztiválján, hiszen a Budapesti Nyári Fesztivál több mint színház, élmény! A programokért és további információért kattins ide!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1741717&banner=1741723&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük