Nagy bajba keverhet a filmletöltés, ha nem vigyázol: így csináld a szakértők szerint
Az online forrásból származó film- és sorozatnézés vagy streamingelés jó időtöltés a kényszerpihenő alatt, ám veszélyei is lehetnek.

no-streaming
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezekben a hetekben az online streaming minden bizonnyal csúcsokat dönt, hiszen milliók maradnak a négy fal között, és keresik az otthoni szórakozási lehetőségeket. Ez várhatóan le fogja terhelni a streamingszolgáltatókat, és sokan más online forrásokat fognak keresni, hogy a kívánt tartalomhoz hozzáférjenek.

Azonban a kedvenc streamingszolgáltatók védett portáljait elhagyva könnyen kerülhetnek kiberbűnözők kezei közé a felhasználók. David Emm, a Kaspersky biztonsági szakértője szerint a következő tippeket kell betartani a biztonságos online film- és sorozatnézéshez.

Tippek a biztonságos streaminghez

Ne kattints véletlenszerű forrásokra, ragaszkodj a megbízható platformokhoz, például azokhoz a szolgáltatókhoz, ahol előfizetésed van. Még ilyenkor is mindig duplán ellenőrizd az URL-t, illetve a cég nevét, mielőtt bármit letöltesz. Az álcázott weboldalak sokszor szinte teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a valódi honlapok.

Mindig figyelj oda a letöltött fájl kiterjesztésére. Ha letöltesz egy TV-sorozat-részt, a fájlnév nem végződhet .exe kiterjesztéssel. Légy nagyon óvatos a torrentekkel, és mindig nézd meg a kommenteket. Ha a megjegyzések más témához kapcsolódnak, akkor valószínűleg rosszindulatú fájllal van dolgod.

Fordíts figyelmet a streaminghez használt eszközök védelmére, ellenőrizd, hogy mindig a legfrissebb operációs rendszerek és applikációk fussanak rajtuk. Soha ne kattints olyan linkekre, amelyek egyes tartalmak bemutató előtti lejátszását ígérik. Lehetőleg a bankkártyás fizetést válaszd, és kerüld el, hogy a kártyaadatokat a streamingoldal lementse. Használj egyedi, erős jelszavakat internetes fiókjaidhoz.

Fotók: Getty Images

5 zseniális sorozat - A mi kedvenceink

Rengeteg kiváló sorozat van, melyek közül válogathatsz. Most összegyűjtöttük a mi kedvenceinket. A rövidebbeket meg lehet nézni akár egyben is.

Ezt is szeretjük