Szörnyű halál vár a feleslegessé vált kutyákra a spanyoloknál - Magyarok segítenek rajtuk
Most te is segíthetsz az alapítványnak, akik a spanyol agarak mentésével foglalkoznak.

galgo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spanyolország egyik jellegzetes látványossága a bikaviadal, mely több száz éve kiemelt közösségi eseménynek számít. Ám az utóbbi időben egyre többen ébrednek rá, hogy a játék valójában nem más, mint nyilvános állatkínzás, és sok helyen már sikerült is elérni, hogy betiltsák. Kevesebben hallottak viszont egy hasonlóan brutális hagyományról, az agaras vadászatról, mely szintén az ország sajátja, és egyelőre még a legtöbb helyen legális.

A galgókat, vagyis spanyol agarakat tömegesen szaporítják, hogy a vadászidényre elegendő legyen az állomány, ám, ahogy véget ér a szezon, a legtöbb kutyát vagy brutálisan kivégzik, vagy a sintértelepre vetik őket. A galgótartók addig sem kímélik őket, amíg szükség van rájuk: kegyetlen módszerekkel, autó vagy motor után kötve edzik, veréssel büntetik, és általában éheztetik az állatokat.

Magyarországon is létezik egy csapat, mely a spanyol agarak megmentésére jött létre. A Hungarian Galgo Rescue Team 2016-ban öt állat szállítását szervezte meg Magyarországra, és azóta folyamatosan újabb ebek hazajuttatásán fáradoznak. Már számos nehéz sorsú ebet sikerült megmenteniük, és szerető gazdinál elhelyezniük, és most újabb három kutyát szeretnének kiszabadítani szorult helyzetéből. Ám ehhez segítségre van szükségük, ezért aukciót indítottak, melynek keretében minden segítséget szívesen fogadnak, és a teljes befolyt összeget a három galgó támogatására fordítják.

Az árverésen a 2018. szeptember 16-án érkezett galgók, Estrella és Zeusz utazási kiegészítőit, a spanyol menhelyről hozott kaktuszokat, valamint további különleges tárgyakat bocsátanak licitre. Mivel az Alapítvány jelenleg még bejegyzés alatt áll, adományokat nem tudnak fogadni. Az aukció keretében viszont bárki támogathatja őket 2018. október 14-én 20 óráig. Minden tétel esetében érvényes, hogy a zárás időpontjáig beérkezett legmagasabb licitösszeg nyer.

Ezt is szeretjük