Így irtsd ki a spameket néhány mozdulattal
Bevált tippek
A spam nemcsak helyet foglal, de veszélyes is lehet. Eláruljuk, hogyan szabadulhatsz meg tőle.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az internet széles körben terjedő használatával a kéretlen üzenetek száma is egyre szaporodik.

A spamek nemcsak tárhelyet foglalnak a levelezőfiókodban, de akár vírusosak is lehetnek, ezért a legjobb, ha minél hamarabb megszabadulsz tőlük. Eláruljuk, melyik levelezőrendszerben hogyan tedd!

Gmail

A Google levelező rendszere tulajdonképpen hosszú távon gondolkodik, ha a szemét kitiltásáról van szó. Lehetőség van a központi szerver felé jelenteni a nem kívánt üzeneteket, ami azért praktikus, mert minél több ilyet jelentenek a felhasználók, a rendszer annál hatékonyabban tudja szűrni a zavaró e-maileket.

Válaszd ki a spamnek jelölendő üzenetet, amit jelenteni szeretnél, és kattints a Spam gombra, így az adott mail a levélszemét között landol.

A mappa ürítéséhez válaszd ki a bal oldali menüben a Spam feliratot viselő linket - ha nem találod, akkor a Továbbiak feliratra menj rá, hogy minden mappa megjelenjen -, és végül kattints a Spam üzenetek törlése most linkre. Utóbbival egyszerre törölheted az összes kéretlen e-mailt.

Freemail és társai

A freemail, citromail, indamail és egyéb levelezőrendszerek nagyjából egy kaptafára működnek, ha a spamekről van szó. Általánosságban elmondható, hogy az adott levelet ki kell jelölni, majd áthelyezni a Spam mappába.

Ezután a bal oldali menüsorból kell kiválasztani szintén a Spam mappát, és a fejlécben az összes kijelölése parancsra kattintva minden egyes levélszemetet kijelölni. Végül a kis kuka jelre kattintva egyetlen mozdulattal törölheted az összes itt lévő üzentet.

Akadozó rendszer

A levelesláda mellett fontos, hogy a számítógépet is karbantartsd. Így kell töredezettségmentesíteni!

Microsoft Outlook

A Microsoft család saját levelezőprogramja szintén lehetőséget nyújt, hogy minél inkább leszűkítsd a kört fogadható, illetve nem kívánt e-mailekre, a munkahelyi levelezésben is. Kattints rá egyszer az adott levélre, amit spamnek akarsz megjelölni, és válaszd a Szabályok menüpontot a felső címsorban.

A Szabály létrehozása fülre kattintva egy felugró ablak jelenik meg, amiben a feladót, valamint a tárgymezőben megjelenő, kéretlen kulcsszavakat is beállíthatod, sőt.

Az Elem áthelyezése a követező mappába fül alatt arra is lehetőséged van, hogy a megjelölt üzenetek közvetlenül a törölt elemek közé kerüljenek, így a továbbiakban már csak annyi dolgod lesz, hogy havonta kiürítsd ezt a mappát.

Ezt is szeretjük