Sosem látott filmek hétfőtől a Corvinban!
27 ország alkotásai Budapesten
Az EuroCine 27 május 9-étől számos izgalmas filmet hoz el neked.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Európa 2004-ben ünnepelte 10 új tagállam csatlakozását, mellyel egy időben az EuroCine 25 is útjára indult, azzal a céllal, hogy az európai kreatív filmgyártás kiemelt figyelmet kaphasson. Ma, hét évvel később és két újabb tagországgal bővülve, az EuroCine 27 egy kihagyhatatlan eseménnyé vált, amelyre idén Magyarországra érkezik Európa minden szegletéből egy-egy filmkülönlegesség. A rendezvény végső állomása – Szeged és Pécs után – Budapest.

EuroCine 27 Budapesten

A filmfesztivál idei termése hosszas válogatás eredménye. A válogatás során olyan újdonságok kerülnek a mozikba, melyeket Magyarországon még nem játszottak korábban. Az EuroCine 27 utolsó állomásának a budapesti Corvin Mozi ad otthont, ahol a fesztivál valamennyi – tehát mind a 27 ország – alkotását levetítik május 9-én, illetve 12-13-án.

Néhány vetített film

  • Vogelfrei
  • Burrowing
  • Autumn Ball
  • When we leave
  • The Over the Hill Band

A filmek listája nem teljes, ha az összes alkotásra – illetve rövid leírásukra – vagy kíváncsi, kattints ide!
Május második csütörtökén és péntekén – vagyis 12-13-án – az igazán kitartóak a délutáni óráktól egészen késő estig válogathatnak az ínyencségek közül.

Liberté

A magyar EU-elnökség egyik fő célkitűzése a Bizottsággal karöltve egy roma keretstratégia kidolgozása az európai cigányság integrációjának elősegítése érdekében. A témához szorosan kapcsolódik Tony Gatlif alkotása a Liberté című francia film, amelyet május 9-én a Corvin Moziban mutatnak be. A vetítést követően az érdeklődők a film és a téma szakértőivel folyatott vitafórumon is részt vehetnek.

Ezt is szeretjük