Videóra vették, ahogy egy sólyom figyelemre vágyik - Nem értette, miért nem reagál a kacsa
Nagyon vicces pillanatot rögzített a kamera az állatok mindennapi életéből.

sólyom
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok mindenért lehet szeretni az állatokat, de legtöbbször a hűségük, aranyos megjelenésük és szórakoztató természetük az, ami megfogja az embereket. Mivel másként érzékelik a világot, mint mi, így néhány teljesen hétköznapinak tűnő cselekedetük is viccessé válhat.

Egy sólyom is hasonlóan járt, hiszen pont sikerült elcsípni vicces pillanatában. Nem igazán értette, miért nem reagál fenyegetéseire a kacsa, így tovább próbálkozott a békésen ücsörgő állatnál. Mivel a csúcsragadozók nem csak apróbb emlősökkel és hüllőkkel táplálkoznak, nem ritka náluk, hogy más madarakat is megtámadnak.

Nem kapta meg azt a figyelmet a sólyom, amire vágyott

A YouTube-felhasználó, Garybob videóján jól látszik, hogy a sólyom mennyire megörült, amikor úgy látta, zsákmányra lelt a fűben. Támadást is indított a kacsa ellen, ám az nemhogy nem menekült a ragadozó karmai elől, hanem meg sem moccant egy pillanatra sem. Ez teljesen zavarba ejtette a ragadozót, hiszen nem ehhez van hozzászokva a vadászatai során.

Mikor többször is körbejárta, és megpróbálta mozgásra bírni a kacsát, rájött, hogy felesleges próbálkoznia, mert itt bizony nem várnak rá a finom falatok. Ezt követően csalódottan elrepült. A videón valójában egy műanyag gyepdísz látható, ami méretében és színében is nagyon hasonlít a vadkacsára. Nem ez volt az egyetlen eset, amikor egy sólymot teljesen megtévesztettek: egy Facebookon keringő videón jól látszik, ahogy az állat egy műanyag nyulat próbál becserkészni - sikertelenül.

Nyomkövetőt szereltek a sas testére: kiderült, hogy elképesztő utat járt be

A sasok nemcsak a levegő óriásai, de fáradhatatlan repülők is.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük