3 varázsmondat az önéletrajzban, ami nélkül nem hívnak be az állásinterjúra
Az önéletrajz minősége döntő lehet az álláskeresés során.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem megfelelő az önéletrajzod, nemhogy az interjúra nem hívnak majd be, de valószínűleg végig sem olvassák majd. Ezt megelőzendő érdemes megismerkedni néhány fortéllyal, mely segít abban, hogy felkeltsd a leendő munkaadó figyelmét.

Ha az önéletrajzban szerepel néhány rafinált kulcsszó, máris jobb eséllyel indulsz a meghirdetett állásért. Íme, három példa.

Eredmények

Fontos, hogy pontokba szedve mutatkozz be az önéletrajzban, és szerepeljen rajta egy Eredmények rovat is. A sok pályázat közül valószínűleg csak keveset olvasnak végig, inkább azokat a részeket keresi a szem, mely a munkáltató számára érdekes lehet. Ha az eddigi eredményeid csoportosítva megjelennek a papíron, máris előnyre tettél szert.

Itt azonban még nincs vége: ha nem konkrétumokat sorolsz fel, hanem általánosságban írsz, például jó csapatjátékosnak és kommunikatív személynek vallod magad, valószínűleg nem rúgsz labdába.

Ha viszont felsorolod, hogy mik azok a konkrét dolgok, melyeket letettél az asztalra, például több fős csapatot koordináltál egy bizonyos cégnél, máris adsz valamit a képességeidből a leendő munkaadó kezébe.

Motivációs levél

Nemcsak az önéletrajz, de a motivációs levél megírásának tudománya is fontos lehet az álláskeresés során. Lesd el szakértőnk tippjeit!

Képzettség

Az iskolák pontos feltüntetése is döntő szerepet játszhat abban, hogy behívnak-e az interjúra, vagy sem. Bár egy bizonyos végzettség még nem garantálja a szakértelmet, ha az eredmények rovat és a képzettség összhangban van, együtt képesek meggyőzni azt, aki elbírálja az önéletrajzokat.Érdemes kiemelni azt a végzettséget, mely az áhított munkakörhöz a legjobban kapcsolódik, és a többi tanfolyamot, iskolát csak felsorolásszerűen említeni.

Valami a hirdetésből

Jó pont lehet, ha látják, hogy van egyezés közted és azon személy között, akit keresnek. Ezért nem árt figyelmesen átolvasni az álláshirdetést, akár többször is, majd kitalálni, hogyan tudnál beleszőni belőle néhány kifejezést az önéletrajzodba is.

Persze nem szerencsés, ha a képességeidhez szó szerint kimásolod az elvárásokat, de, ha játszol egy kicsit a szavakkal, sokkal vonzóbbá teheted az önéletrajzodat.

Ha már eljutottál az állásinterjúig, létfontosságú, hogy ismerd azon illemszabályokat, melyeket ilyenkor be kell tartani. Ha nem vagy biztos magadban, és szeretnél többet tudni az interjú etikettjéről, korábbi cikkünkből tájékozódhatsz.

Ezt is szeretjük