Ezt jó tudni, ha megsérült a mobilod: így menthetők meg róla az adatok
Az eszközök fejlődése miatt egyre értékesebb adatokat veszíthetnek el az emberek a telefonjuk sérülésével.

GettyImages-611175648
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. augusztustól sérült vagy hibás mobileszközök adatmentését is vállalja. 

A cég szerint azért volt szükséges ily módon bővíteni a portfóliójukat, mert az eszközök fejlődése miatt egyre értékesebb adatokat veszíthetnek el az emberek a telefonjuk sérülésével, derül ki az Index cikkéből.

Sérült mobilok adatmentése

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. évente közel háromezer adatmentést végez, melyek több mint felét magyar megbízások teszik ki. A cég akkor is vállalja az adatmentést, ha fizikailag sérült okostelefonokról vagy táblagépekről van szó.

Az eszközök fejlődése miatt egyre értékesebb adatokat veszíthetnek el az emberek az okostelefonjuk sérülésével, ezért a cég úgy döntött, hogy szükséges a szolgáltatási portfóliójuk bővítése. A vállalat azt írta, hogy tapasztalataik szerint egyre több megkeresés érkezik magánszemélyek részéről, és az is szembetűnő, hogy mekkora mértékben nőtt az érintett adatmennyiség. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A vállalat a bevallása szerint a múlt évben két petabájtnyi adatot mozgatott meg az adatmentési projekteknél, ami a tízszerese az öt évvel ezelőtti mennyiségnek. 

Kertész Zoltán, a társaság vezetője biztos benne, hogy egyre több ilyen adatvesztési incidens lesz. Véleménye szerint ez annak köszönhető, hogy egyre jobban megfizethetők az adattárolók, de a felhasználók hajlamosak megfeledkezni arról, hogy ezek nem örök életűek és tönkremehetnek. 

5 banális hiba, amit mindenki elkövet, akinek okostelefonja van: a szakértő figyelmeztet

Itt a nyaralós szezon, a könnyed kikapcsolódás, az utazgatások és a hétvégi kiruccanások közepette pedig hajlamos lehetsz elfelejteni, hogy telefonod nem csupán megkönnyíti életed: össze is van vele kapcsolva.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük