"A mosógépet hogy kell elindítani?" - A 112-es segélyhívó legbizarrabb hívásai
A Magyar Rendőrség egy vicces és bizarr felvételt osztott meg a Facebook-oldalán, amelyen a segélyhívóra érkező legfurcsább hívásokat gyűjtötték össze.

GettyImages-1205896385
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 112-es segélyhívót sajnos sokan nem használják rendeltetésszerűen. A harminc éve létező telefonszámon azonnali segítséget lehet kapni a magyarországi készenléti szervektől, ám a telefonos operátoroknak sajnos napi szinten kell megbirkóznia a lehető legfurcsább és legindokolatlanabb hívásokkal. 

A Magyar Rendőrség egy vicces és bizarr felvételt osztott meg a Facebook-oldalán, amelyen a segélyhívóra érkező legfurcsább hívásokat gyűjtötték össze. 

A 112-es segélyhívó legfurcsább hívásai

A videóhoz mellékelt szöveges bejegyzésből kiderül, hogy az ilyen furcsa hívások meglepően gyakoriak. Az idei évben július 31-ig már összesen 1 237 359 olyan hívás érkezett a 112-re, amelyek után sem rendőrt, sem tűzoltót, sem mentőt nem kellett riasztani. Ez a beérkező hívások 46,8%-a.

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy annak ellenére, hogy a felvételen hallható hívások elég nevetségesek, maga a jelenség szomorú, hiszen a segélyhívót a bajbajutottak megsegítésére hozták létre, nem pedig a felvételeken hallható, indokolatlan hívások fogadására. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A rendőrség arra kéri az embereket, hogy osszák meg a videót, és hívják fel rá az ismerőseik figyelmét, hogy csak akkor tárcsázzák a 112-őt, amikor valóban baj van, más esetben a 11800-as tudakozót hívják. A rendőrség reméli, hogy ez minél előbb tudatosulni fog mindenkiben. 

Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében

Egy látszólag az OTP-hez kapcsolódó telefonszámról hívogatnak csalók banki ügyfeleket.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük