Rajztanárból IT területre (x)
Anita ma már Salesforce Consultant pozícióban dolgozik. Mit jelent ez, és mi köze a Salesforce-nak a falmászáshoz? Többek között erről mesélt nekünk.

green-fox-pr-cover-2100x1400
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha meghalljuk, hogy  IT-s, sokan azonnal egy férfira asszociálunk, és nőként el sem tudjuk képzelni magunkat IT területen. Pedig a tech szektor tárt karokkal fogadja a hölgyeket. Sőt, vannak olyan pozíciók, ahol kiemelten fontosak azok a soft kompetenciák, amiben a nők jellemzően erősek, mint például a kommunikációs készség vagy az együttműködés. Ilyenek többek között a Salesforce Adminisztrátor és Consultant pozíciók. Ezen a területen az üzleti szférában szerzett tapasztalat is előnyt jelent, vagyis karrierváltóként is ideális választás lehet. Ráadásul egyre több cég használ Salesforce platformot, így egyre több szakemberre is van szükség, sok a nyitott pozíció. És még egy szempont: ez egy olyan IT karrier, ahol programozni sem kell. 

“2 hét alatt találtam állást”

Donkó Anita is karrierváltóként került az IT szakmába, rajztanári pályáját hagyta ott. “Olyan szakmát szerettem volna, amit élvezek, és amiben hosszú távon megtalálhatom a számításaimat. Sokáig meg sem fordult a fejemben az IT, de a Facebookon rendszeresen megjelentek a bootcampek hirdetései, ami bogarat ültetett a fülembe.” 

Anita végül a Green Fox Academy CRM Specialist képzését végezte el, ami Salesforce Adminisztrátor, illetve Consultant pozíciókra készíti fel a hallgatókat. A kurzus a bootcamp többi képzéséhez hasonlóan gyakorlatorientált, a hallgatók komplex projekteken dolgoznak, így a végzés után azonnal munkába is tudnak állni. A Green Fox egyébként az elhelyezkedésben is segíti a végzetteket.

Fizetett tartalom.
Fizetett tartalom.

Anita így mesél a munkakereséssel kapcsolatos tapasztalatairól: ”2 hét alatt találtam állást. A United Consult Zrt.-nél helyezkedtem el, ami egy több mint 300 fős IT tanácsadást és egyéb informatikai szolgáltatásokat kínáló vállalkozás. Ennél a cégnél volt az első interjúm az új területen, így nagyon izgultam, mert nem tudtam, mire számítsak, de végül egy jó hangulatú beszélgetés alakult ki. Tetszett, hogy nemcsak a technikai tudásomat nézték, hanem azt is, hogy emberileg mennyire illenék a csapatba.”

De mi is az a Salesforce, és kinek lehet jó választás?

“A Salesforce egy low-code platform, ami azt jelenti, hogy nem saját kézzel, sorról sorra írjuk meg a kódjait, hanem egy grafikus interfészen drag&drop megoldással is konfigurálhatjuk azokat. Pontosan értenünk kell, hogy a platform mit és hogyan csinál, hogyan lehet például különböző funkciókkal bíró elemeket összeilleszteni. Tehát az ilyen rendszerek használata is szakértelmet kíván, csak kicsit más jellegűt, mint a hagyományos programozás -  foglalja össze Anita. - Az egyik kedvenc hobbimhoz, a falmászáshoz tudom hasonlítani. Van egy rendszer, aminek adottak a keretei, és rendelkezésre állnak különböző fogások, lépések, amiket kreatívan használhatunk a cél elérése érdekében. Mivel többféleképpen is meg lehet oldani egy problémát, ez egyfajta szabadságérzetet is nyújt.”

Anita szerint azoknak érdemes ezt a területet választaniuk, akik szeretik alaposan megdolgoztatni az agyukat, emellett a pontosság és a folyamatos önfejlesztés is nélkülözhetetlen. 

Próbára tennéd magad?

A Green Fox február végén indítja következő CRM Specialist képzését, február 12-éig lehet még jelentkezni. A képzés online és részidős, így ha kedvet kaptál a váltáshoz, akár munka mellett is belevághatsz.

Szívesen megtudnál többet erről a területről? Csatlakozz ingyenes, online workshopunkhoz január 31-én!

(Képek forrása: Green Fox Academy)

Ezt is szeretjük