Rózsalekvár, szarvaskolbász, pálinka február 11-től 13-ig
Magyar ízek a Millenárison!
Ha szeretnél valódi hungarikumokat megkóstolni, ott a helyed!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Közel száz kézműves magyar gazda gasztronómiai remekeit kóstolhatod végig, ha február 11-13-a között kilátogatsz a Millenáris B épületébe a Magyar Kézműves Ízek Vásárára. Magyarországon most először egy helyen, egyszerre kóstolhatod végig a kézműves magyar ízeket: azaz a sonkákat, kolbászokat, sajtokat, csokoládékat, mézeket, aszalt gyümölcsöket, borokat valamint pálinkákat. A hazai termelők mellett idén a vásár díszvendége Erdély lesz.

A kiállítóknak ingyenes

A kiállítók ingyen mutathatják be ízeiket, a rendezők ugyanis ezzel szeretnék segíteni a hazai kistermelőket. Ezek között olyan hazai és erdélyi mestermunkákat kóstolhatnak meg az érdeklődők, mint diós-áfonyás orda - tejsavóból készített sajtféleség.

De lesz  tökmagos krémsajt, mangalica- és szarvashúsból készült füstölt kolbász, rózsaszirom lekvár, havasi málnaméz, ibolya, jázmin vagy rózsaszirmos csokoládé.

Vásárolj a hazai termelőktől!

Magyarországon éves szinten 40 000 000 kg csokoládét, 5 000 000 kg mézet, 1 600 000 000 liter tejterméket, 330 000 000 liter bort, 14 000 000 kg sonkát 6 500 000 liter pálinkát fogyasztunk. Ha mindezt magyar termelőktől vásárolnánk, több százmilliárd forintot hagynánk a magyar gazdaságban. Egy év alatt 549 800 000 000 forintról döntünk, amikor belépünk a boltba. Ma hazánkban több mint 40 különböző logó hirdeti az adott termék magyar eredetét, és számtalan üzletlánc kampányol azzal, hogy hány százalékban értékesít magyar termékeket, kihasználva ezzel a valódi magyar termékek iránti fogyasztói igényt.

Sajnos azonban egyre kevésbé emlékszünk azokra a hagyományos ízekre, amelyeket elődeink tettek elénk az asztalra. A házias, magyar alapanyagokból, kézzel készített finomságok egyre kevesebbek számára érhetők el, így sokan már a valódi ízekre sem emlékeznek igazán. Ezen szeretne változtatni a Kézműves Magyar Ízek Vására, lehetőséget adva mindenkinek, hogy újra felfedezze a hamisítatlan kézműves magyar ízeket.

Helyszín: Millenáris, B épület, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.
Időpont: 2011. február 11. 14:00 - 23:00 óráig.
2011. február 12. 12:00 – 23:00 óráig.
2011. február 13. 12:00 – 20:00 óráig.
Napijegy: 1.900 forint.
Ezt is szeretjük