Rövid, vékony vagy éppen hosszú: sok mindent elárul a pasiról

Ahogyan a tenyéren végigfutó vonalak árulkodnak az életről, úgy az ujjforma a személyiségről rántja le a leplet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tenyérjóslás az egyik legkedveltebb jövendőmondás-típus, de nemcsak a tenyéren végigfutó vonalak árulkodnak a személyiségről, hanem az ujjak formája, nagysága és hosszúsága is. Ha szeretnéd a pasit alaposan megismerni, csak nézd meg a hüvelykujját - megtudhatod, mit rejt a személyisége, vagy éppen milyen hangulatban van.

A hüvelykujj hatalma egészen régre visszanyúlik. Például Julius Caesar a halál jeleként használta hüvelykujját a Colosseum falai között, de bizonyára ismerős az elfogott tolvaj esete is, aki az ítélethozatal után elvesztette azt. 

Az elhajlási szög és a cselekvés játéktere

Már a régi tenyérelemzők is tudták, hogy a hüvelykujj az önérvényesítési képességet jelöli. A hajlási szög ezenfelül elárulja, hogy a férfiak mennyire engednek szabad teret maguknak.

Kérd meg a pasit, hogy lazán lógassa le a jobb kezét, majd tegye fel az asztalra. Az, hogy melyik oldal van felfelé, teljesen mindegy. Nézd meg, hogy a tenyere és a hüvelyujja között mekkora a hajlásszög - ebből kiderül, hogy milyen fokú függetlenségre van szüksége.

  • Minél nagyobb a szög, azaz minél jobban elhajlik a kéztől a hüvelykujj, annál nagyobb szabad térre van szüksége a tetteihez és a döntései meghozatalához.
  • Minél közelebb van a pasi hüvelykujja a mutatóujjhoz, annál kevésbé képes szembeszegülni az ellenállásoddal. Ha a hüvelykujj megtörik, mint a rák ollója, és ráhajlik a kezére, az egyértelmű jele annak, hogy személyes fejlődését egy, az életében meghatározó személy gátolta. Ilyen esetben előfordulhat, hogy önérvényesítési zavarokkal küzd és fél a veszteségektől - így görcsösen ragaszkodik mindahhoz, amit tudás, érzések vagy pénz formájában másoktól kapott, és ez időnként valódi zsugorisághoz vezethet.

13 jósmódszer, amit ki kell próbálnod!

Nézegess képeket!

Elolvasom
  • Amennyiben a hüvelykujja eltűnik összezárt öklében, mint a kisgyerekeknél, az egyértelműen olyan terhelés jele, amely messze túllépi a testi és lelki egészségnek határát.

A hüvelykujj mint a személyiség jelképe

A tenyérelemzőnek minden feltűnik, ami eltér a normális méretektől. Ez a hüvelykujjra is érvényes. Ha megfigyeled híres emberek tenyerét, észreveheted, hogy a nagy személyiségeknek nagy a hüvelykujjuk. De mit is jelent ebben az esetben, hogy nagy a hüvelykujj? A tenyérelemzés szerint az a normális nagyság, amikor a tenyérhez simuló hüvelykujj nagyjából a mutatóujj legalsó percének a közepéig ér. Ha ennél lényegesen hosszabb a hüvelykujj, akkor nagynak tekinthető, ha pedig jelentősen rövidebb, akkor kicsinek.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Kreatív, önálló és mozgékonyságot kedvelő embereknél hangsúlyos, mélyen ülő hüvelykujjra számíthatsz. A magasan kezdődő hüvelykujj ezzel szemben legtöbbször intellektuális, ideges tulajdonosról tanúskodik, aki gyakran némileg gátlásosnak tűnik.

Cikkünk Manfred Magg A tenyér és a horoszkóp című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • szerelem
  • horoszkóp

Mikor született a férfi?

Ezt is szeretjük