Közel 3 millióan követik a nőt, aki csak rizst dobál a levegőbe: posztjai láttán megérted, miért olyan népszerű

Elsőre szokatlannak hangzik, hogy valaki azzal kelti fel az érdeklődést, hogy rizst dobál a levegőbe, pedig ezt is lehet művészien végezni.

GettyImages-491090528
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos különleges művészeti irány létezik, ahol a kreatív alkotók tehetsége változatos anyagok felhasználásával bontakozik ki. 

Nemrégiben felbukkant Maria Lynn, fiatal anyuka, aki a rizs festésével és dobálásával kápráztatja el az embereket. 

A rizsművészet új dimenziója

A Minnesota államban élő nő különböző, popkultúrából ismert figurákat elevenít meg színes rizsszemek segítségével, amiket egy viszonylag nagy méretű fatáblára helyez különböző alakzatban. A kész alkotásait - amik már önmagukban lenyűgözően néznek ki - aztán a levegőbe dobja, amivel különleges, 3D-s portrékat hoz létre. Ugyan csak pár másodpercig élvezhető tehetségének gyümölcse, szerencsére az attrakciókat kamerával rögzítik, és újra és újra visszatekinthető a tünékeny, mégis lenyűgöző művészete.

Maria Lynn a videókat lelassítja a lényeges részeknél, hogy a nézők alaposan megvizsgálhassák a röpülő alkotásokat. 

A Csillagok háborújából jól ismert Yoda mestertől kezdve egészen a népszerű és mindenki által használt emojikig változatos figurákat jelenít meg a rizs segítségével.

Az alkotás folyamata igazi türelemjáték, hiszen ki kell tapasztalnia, hogy pontosan hova helyezze a rizsszemeket ahhoz, hogy feldobva a megfelelő formát adják ki. 

De amikor minden a helyére került már, akkor a sok-sok órát igénybe vevő munkáját Maria Lynn játékosan a levegőbe dobja, ezzel gyakorlatilag folyamatosan megsemmisíti az addigi alkotásait, hogy valami egészen újat hozzon létre.

@maria.lynn.riceart

It’s Pikachu ##pokemon throwback

♬ original sound - Mike Berry

Instagramja mellett még TikTok-oldalt is működtet, ahol jelenleg 2,8 millióan követik munkásságát. Ő egyébként csak szerényen úgy hivatkozik magára, hogy "egy anyuka vagyok, aki rizsművészetet csinál, hogy megmosolyogtassa az embereket.

A cikk az ajánló után folytatódik

(Képek forrása: Getty Images Hungary, beágyazott videók forrása: marialynnfamily / Instagram)

Ezt is szeretjük