Már megint a rezsicsökkentés: ezúttal támogató fórumokat szervez a Fidesz
A rezsicsökkentést támogató lakossági fórumokat szerveznek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint száz helyszínen szervez a rezsicsökkentést támogató lakossági fórumot az elkövetkező hetekben a Fidesz - közölte Nyitrai Zsolt, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Megint levelet írnak

A képviselő elmondta, a fórumokra szóló meghívót az a 2,5 millió ember kapja meg, akik az elmúlt időszakban aláírták a rezsicsökkentést támogató aláírásgyűjtő ívet. A rendezvények miniszterek, államtitkárok, kormánypárti politikusok részvételével zajlanak majd.

A Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! című leveleket - amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök és az adott választókerületi elnök ír alá - a Fidesz politikusai és önkéntesei személyesen fogják átadni a meghívottaknak. A mostani akció tízmillió forintba kerül, a költség a Fidesz büdzséjét terheli - közölte Nyitrai Zsolt.

Hangsúlyozta azt is, hogy a leveleket megváltozott munkaképességűek készítették, a kormányoldal ugyanis fontosnak tartja a társadalmi szolidaritást. Megjegyezte, hogy a kormányváltás óta tízezerrel nőtt a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak száma.

Valóban hasznos a rezsicsökkentés?

A rezsicsökkentés kifejezés önmagában jól hangzik, ám ha egy kicsit mélyebbre ásol, láthatod, hogy az intézkedés mégsem pontosan az, aminek látszik. Bár valóban van, ami olcsóbb lett, ezzel párhuzamosan az adóemelések ezt kompenzálják. Kiszámoltuk, mit jelent a való életben a rezsicsökkentés a polgárok számára. Kattints ide, és nézd meg te is, hogy tényleg több pénzed marad-e!

2,5 millió aláírást gyűjtöttek

A képviselő egyúttal emlékeztetett, hogy az újabb rezsicsökkentéssel kapcsolatban a Fidesz-KDNP szerdán kezdődő visegrádi kihelyezett frakcióülésén várható politikai döntés. Szavai szerint az elmúlt hónapokban sokan támadták a rezsicsökkentést, közéjük sorolta az ellenzéket, multinacionális cégeket és az Európai Uniót.

Ennek ellenére több mint 2,5 millió támogató aláírást sikerült összegyűjteni - pártállástól függetlenül - a rezsicsökkentés mellett, és ez az erő szükséges volt ahhoz, hogy a kormány és a frakció keresztülvihesse az akaratát - mondta Nyitrai Zsolt, majd hangsúlyozta: a folytatás is csak akkor sikerülhet, ha újra hitet hiszünk a rezsicsökkentés mellett, ezért szervezik a lakossági fórumokat.

Ezt is szeretjük