Hihetetlen videót tett közzé a rendőrség: így üldöztek kerületeken át egy bedrogozott sofőrt

Közúti ellenőrzésnek indult, majd életveszélyes hajsza lett egy rendőri intézkedés vége.

GettyImages-933641570
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Közúti ellenőrzésnek indult, majd életveszélyes hajsza lett egy rendőri intézkedés vége a Pozsonyi úton.

A járőrök egy parkoló autó vezetőjét akarták intézkedés alá vonni, azonban a sofőr észlelve a rendőröket a gázra lépett, és elhajtott. Az eset még két éve történt, de a rendőrség most megdöbbentő videót tett közzé az esetről.

Rendőrségi hajsza

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használata mellett a XIII. kerületen át egészen Újpestig követték a szürke autót, de a sofőr a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. Menekülés közben több piros lámpát is figyelmen kívül hagyott, valamint a járdán haladó gyalogosokat is veszélyeztette. Két embernek félre kellett ugrania a száguldozó kocsi elől.

Végül az autós kutyaszorítóba került, mert egy szemből érkező kocsi útját állta, így a rendőrök utolérték és elfogták. Az események során senki nem sérült meg, írja a Police.hu.

A 26 éves K. Benjámint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályára előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az eljárás során az is kiderült, hogy a 26 éves sofőr kábítószertől befolyásolt állapotban vezetett, ezért a nyomozók járművezetés bódult állapotban vétség meglapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését, de részletes vallomást nem tett. A budapesti rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, majd a napokban a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Új, villámgyors módszerrel ellenőrzi a rendőrség a közlekedőket: lecsapnak a szabálytalankodókra

A közúti ellenőrzések gyors és hatékony technikája a finn módszer.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük